"מסקנות הביניים של ועדת ששינסקי הן טעות כלכלית וחברתית קשה, שתאלץ את כיל לעצור את רוב השקעותיה בישראל, תכפה עליה להתרכז בצמצום הוצאות ובהפחתת הפעילות בישראל לטובת הגברת הפעילות במפעלי החברה בחו"ל לצד השקעות חדשות", כך הודיעה הערב (א') חברת כיל בתגובה לפרסום המסקנות של ועדת ששינסקי 2.
כיל מזהירה כי יישום ההמלצות עלול להוביל ל"צמצום הפעילות שלה בישראל ולפגוע פגיעה קשה בתעסוקתן של 30 אלף משפחות בנגב". לטענתה, ההמלצות יובילו לפגיעה אנושה ביכולתם של מפעליה בישראל להתחרות בשווקים הבינלאומיים, בהם היא מתמודדת מול חברות שמשלמות שיעורי מיסוי נמוכים בהרבה. היתרון התחרותי של האשלג והברום בים המלח יחוסל בנוסף להחמרה בתחרותיות הנמוכה ממילא של פעילות הפוספט בנגב.
בינתיים, "מתוך אחריות לעתיד החברה", כיל הודיעה על הקפאה מיידית של כל תוכניות ההשקעה של החברה בישראל המסתכמים ביותר ממיליארד דולר ובמקביל הכינה תוכניות לצמצום הוצאות, עד להתבהרות ההשלכות של המסקנות הסופיות של הוועדה.
החברה מזהירה עוד כי אם יאומצו המלצות ועדת ששינסקי יהווה הדבר הפרה יסודית, הן של הסכם הזיכיון, והן של הסכם הקציר והעלאת התמלוגים משנת 2012, ובכוונת כיל למצות את כל זכויותיה המשפטיות.
חברת הכימיכלים טוענת כי בדוח הביניים של ועדת ששינסקי 2 נפלו טעויות עובדתיות וכלכליות קשות, אך היא לא מציינת בתגובה באילו טעויות מדובר.
"כיל מקווה כי במהלך הדיונים הקרובים השכל, ההיגיון והתבונה יגברו וישרתו את טובת המדינה, עובדי כיל וכל אלה המתפרנסים ממנה. בעוד בעלי המניות של כיל התרכזו בעשור האחרון בהשקעות גבוהות בכיל ובמפעליה בישראל, המלצות ששינסקי מתרכזות במקסום הכנסות המדינה בטווח המיידי אך בסופן הן יובילו לחיסול אחד היסודות של התעשייה בישראל", כך לפי ההודעה החריפה שפרסמה החברה.
יש לציין כי עובדי כיל מאוגדים בוועדים החזקים ביותר במשק וסביר מאוד שאם החברה אכן תממש את איום הפיטורים הם יצאו למאבק קשה. בהקשר זה נזכיר את הליך הפרישה מרצון של כ-115 עובדי החברה בת רותם אמפרט נגב, שנמשך על פני חודשים רבים ושביתה בת חודש במפעל, ובסיומו העניקה החברה לעובדים הפורשים תנאים מפליגים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.