סערה בעולם המסעדנות: השף ירון שלו עזב את מסעדת טוטו

ירון שלו הוביל את המסעדה המצליחה מאז 2006 ■ בראיון ל"גלובס" בחודש שעבר אמר: "את יודעת מה אני עובר עם קנאה של אנשים? כולם מנסים לשים לי רגליים"

אחרי שמסעדת "רפאל" נסגרה לתקופה קצרה ונכנסה לקשיים בעקבות בעיות אליהן נקלע השף רפי כהן, היום (ד') נודע כי השף ירון שלו, שעומד בראש מסעדת "טוטו" בתל-אביב, עזב את המסעדה על רקע לא ידוע.

לפני כשנה נפרד שלו ממייסד המסעדה רועי קפלן והכניס משקיעים חדשים למסעדה - יובל שניר ודגן שחם, מבעלי המאפייה "בר לחם" בנאות אפקה.

מסעדת "טוטו" נחשבת לאחת המסעדות הטובות בישראל וגרפה תארים רבים. בראיון למגזין G של "גלובס" בחודש שעבר סיפר שלו כיצד הפך את "טוטו" מעסק כושל לאחת המסעדות המצליחות והרווחיות בישראל עם מחזור שנתי של 30 מיליון שקל.

שלו אמר בראיון: "בואי נגיד שלא האמנתי שאי-פעם ארוויח ככה". כנשאל אם מדובר ב-100 אלף שקל בחודש, ענה: "תעלי, תעלי, ברור שיותר, הרבה יותר", והוסיף: "את יודעת מה אני עובר עם קנאה של אנשים? כולם מנסים לשים לי רגליים. עכשיו אף אחד לא יכול, אבל אנשים הם חיות. את יודעת מה זה עין של אנשים?". עוד אמר שלו בראיון: "טוב לי, יש לי מסעדה - כל השאר במדינת הג'וק הזו לא חשוב. אני מוריד בפניי את הכובע".

מקורות טוענים בשיחות עם mako כי בעלי המסעדה החדשים לא היו מרוצים מהתנהלותו של שלו, ובין השאר מהראיון שנתן למגזין G ללא תיאום עימם ומאופן התנהגותו בתוך המסעדה. בתשובה לשאלה האם עזיבתו של שלו את טוטו נגרמה בעקבות פיצוץ בין הצדדים, ענה יובל שניר: אין תגובה.

רועי קפלן הקים את המסעדה בסוף 2005, כשבראשה עמד השף מנה שטרום. המסעדה לא הצליחה להתרומם, ואחרי פחות משנה הוחלף שטרום בירון שלו שהגיע ממסעדת "רפאל". יחד עם שלו הפכה המסעדה לאחת הנחשבות בתל-אביב. בשנה שעברה פורסם ב"כלכליסט" כי שניר ושחם מחזיקים ב-60% מהמסעדה, ושלו ב-10%, מה שמאפשר להם לפטרו.