הפערים החברתיים הגדלים במדינות המערב אך בייחוד בארה"ב הם אחד הנושאים הבוערים שעומדים במרכז הבמה החברתית והפוליטית. אולם, נתונים חדשים שפרסמה פדרציית העבודה האמריקאית (AFL-CIO), מגלים כי מאז המשבר הפיננסי ב-2008 שכר המנהלים בחברות הגדולות המשיך לצמוח ולהגדיל את הפערים החברתיים.
אומנם מנהלים תמיד הרוויחו יותר מהעובדים שלהם, אך מדהים לראות כמה מהר גדל שכר המנהלים בהשוואה לגידול בשכר הממוצע של העובדים. כך למשל, ב-2013 ממוצע השכר של המנהלים המדורגים ב-Fortune 500 עמד על לא פחות מפי 331 מהשכר הממוצע של העובדים, כאשר הפערים ממשיכים להתרחב גם ב-2014.
הנתונים שפרסמה פדרציית העבודה מתפרסים על יותר מ-30 שנה ומהם עולה כי היחס שבין שכר המנהלים לשכר העובדים זינק בחדות. ב-1983, למשל, המנהלים הרוויחו פי 46 "בלבד" מהשכר הממוצע של העובדים. השיא הגיע במהלך שנות השגשוג הכלכלי של שנות ה-90, כאשר מנהלים הרוויחו פי 455 מהעובדים.
בעקבות פיצוץ בועת הדוט.קום ב-2000, היחס שבין שכר המנהלים לשכר העובדים ירד לרמה של 300. אולם, באופן מפתיע ולמרות ששכר מפנק ובונוסים עצומים למנהלים היו בין הגורמים שהובילו למשבר הפיננסי של 2008, שכר המנהלים עלה בשנים האחרונות לרמה של פי 331 משכר העובדים הממוצע.
פדרציית העבודה האמריקאית ערכה פרויקט שכר גדול והעלתה לאתר אינטרנט ייעודי גרפים ודוגמאות לשכר המנופח של המנהלים ביחס לשכר העובדים. כך למשל, בעוד שהשכר הממוצע של העובדים בארה"ב עומד על 16.9 דולר לשעה, עלות שכרו (כולל בונוסים ואופציות) של צ'ריף סאוקי, יו"ר ומנכ"ל חברת האנרגיה CHENIERE ENERGY עמדה על יותר מ-14,000 דולר לשעה. סאוקי גרף לכיסו ב-2012 יותר מ-57 מיליון דולר בשנה, בעוד שהשכר השנתי הממוצע של העובדים עמד על כ-35 אלף דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.