פלא שמחירי הדירות מזנקים? מכרזים שנסגרו היום (ב') בבאר שבע בשכונת נווה זאב חושפים עלייה של כ-55% במחיר הקרקע והפיתוח במכרזים תוך פחות משנתיים.
היום פורסמו תוצאות מכרזי קרקע לבניית 150 יחידות דיור בסך הכל בארבעה מתחמים בשכונת נווה זאב בדרום מערב העיר באר שבע. למכרזים הוגשו עשרות הצעות וההצעות הזוכות גבוהות במאות אחוזים ממחיר המינימום שקבעה רשות מקרקעי ישראל וגם ממחיר השומה שקבע השמאי הממשלתי למגרשים אלו.
בהשוואה למכרזים שנסגרו באותה השכונה לפני פחות משנתיים, בחודש דצמבר 2012, עלו מחירי הקרקע והפיתוח בשיעור של כ-55%. כך, במכרז הנוכחי שנסגר היום ההצעות הזוכות משקפות שווי קרקע ליחידת דיור כולל פיתוח בגובה של 264 אלף שקל בממוצע בעוד המכרז שנסגר בדצמבר 2012 העלו ההצעות הזוכות שווי קרקע ליחידת דיור כולל פיתוח בגובה 170 אלף שקל בלבד. נזכיר שמדובר באותה השכונה.
כאמור, אחת הסיבות לעלייה התלולה במחירי הקרקע היא הצעות גבוהות שהגישו החברות שניגשו למכרז. כך למשל, חברת פרץ לוזון הגישה הצעה בגובה 9.5 מיליון שקל לחכירת מגרש המאפשר בניית 48 יחידות דיור, זאת כאשר שומת השמאי הממשלתי למגרש זה עמדה על 2.2 מיליון שקל בלבד. מדובר בסכום הגבוה בכ-330% מהשומה.
דוגמא נוספת ניתן למצוא במגרש סמוך המאפשר בניית 43 יחידות דיור. במגרש זה זכתה חברת ארזי הנגב שהציעה 5.76 מיליון שקל. גם במקרה הזה מדובר בסכום הגבוה בצורה משמעותית משומת השמאי הממשלתי שעמדה על 1.2 מיליון שקל בלבד. כך, ההצעה הזוכה הייתה גבוה בכ-380% מהשומה.
מחיר המינימום אגב, בכל המגרשים הנוכחיים, עמד על מאות אלפי שקלים בודדים, מה שרק מדגיש את ההצעות הגבוהות שהגישו החברות במכרזים. נזכיר שכל עוד שיטת המכרזים של המדינה עובדת על פי העיקרון של מי שמציע את הסכום הגבוה ביותר הוא הזוכה, מחירי הקרקע ימשיכו לעלות, קופת המדינה תמשיך להתמלא ומחירי הדירות ימשיכו לנסוק.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.