המסחר במט"ח מתנהל היום (ו') במגמה מעורבת, כאשר מחד הדולר היציג נחלש בכ-0.3% מול השקל ונקבע על 3.452 שקלים, בעוד האירו היציג נותר יציב מול השקל ונקבע על 4.686 שקלים. הצמד אירו/דולר נסחר סביב 1.355 דולרים לאירו.
אתמול ננעל המסחר בוול סטריט בירידות שערים, כאשר המדדים המרכזיים נסוגים מהשיאים שקבעו בימים האחרונים, על רקע שטף נתוני מאקרו והעימותים האלימים בין קבוצות טרור לבין הצבא העירקאי. האירועים בעיראק הובילו לזינוק של עד כ-2% במחירי הנפט, כאשר מחיר הנפט מסוג WTI ממשיך לעלות גם היום ב-0.7% לרמה של 107 דולר לחבית.
הין היפני נחלש היום מול הדולר ונסחר סביב 101.96 ין לדולר, זאת לאחר שהבנק המרכזי היפני החליט להותיר על כנה את המדיניות המוניטארית לחודש הקרוב ולא להאט את קצב רכישת האג"ח.
כלכלני בנק לאומי כתבו בסקירה השבועית שפרסמו כי "אנו מעריכים שהמשך צמצום במדיניות המוניטארית המרחיבה בארה"ב, במקביל להתאוששות הצמיחה בארה"ב במהלך הרבעון השני (לאחר נתונים חלשים לרבעון הראשון) יביאו להתחזקות של הדולר בעולם (בעיקר מול הין היפני והפרנק השוויצרי). הלחצים הבסיסיים לתיסוף השקל נמשכים, אך מדיניות בנק ישראל עשויה להביא להמשך היציבות היחסית בשער החליפין המקומי".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.