בצל החששות בדבר יכולתה של דואר ישראל להמשיך ולשרת את חובותיה למחזיקי האג"ח, ל"גלובס" נודע כי חברת הדירוג מידרוג הורידה את דירוג החוב לאג"ח של הדואר בשתי דרגות, מדירוג בינוני-גבוה של A3 לדירוג בינוני של Baa2 (המקביל לדירוג BBB). עוד נודע ל"גלובס", כי חברת הדירוג מותירה את דירוג דואר ישראל תחת בחינה (Credit Review) "עם השלכות לא ודאיות".
ברבעון הראשון ב-2014 רשמה דואר ישראל הפסד תפעולי של 18 מיליון שקל, לעומת הפסד תפעולי של כ-73 מיליון שקל ב-2013 כולה. ה-EBITDA ברבעון הראשון השנה הסתכם בכ-13 מיליון שקל, וב-2013 הוא עמד על כ-54 מיליון שקל.
דואר ישראל הנפיקה בתחילת 2010 אג"ח בהיקף של כ-400 מיליון שקל, שהתשלום האחרון בגינן אמור להיות משולם בשנת 2021. יתרת החוב עומדת כיום על כ-354 מיליון שקל, ומאז שהונפקו האג"ח ועד עתה הורידה מידרוג את דירוג החוב של הדואר ארבע פעמים (כולל זו הנוכחית) מדירוג התחלתי גבוה מאוד של Aa3 (המקביל ל-AA מינוס).
דואר ישראל מנהלת זה זמן מגעים עם נציגות מחזיקי האג"ח, שכוללת את זיו אופנהיים, מנהל מערך אשראי בהכשרה חברה לביטוח; אלכס סורז'קו, מנהל יחידת אשראי באקסלנס; ניר זוננברג, מנהל מחלקת מחקר במיטב דש; ויואב ערמוני, מנכ"ל גילעד הוותיקה. היועץ המשפטי של הנציגות הוא עו"ד ארנון שגב, והנאמן הוא דן אבנון מהרמטיק.
בחברת הדירוג מנמקים את הורדת הדירוג ב"אי-ודאות לגבי מועד יישום תוכנית רפורמה בחברת הדואר וטיבה. זאת, כאשר בחלוף הזמן נמשכת השחיקה במצבה הפיננסי של החברה, ועולה קצב שריפת המזומנים". בחברת הדירוג מציינים שהדירוג "ממשיך לגלם הסתברות גבוהה לתמיכה מצד המדינה", ובלעדיה הדירוג "מצוי ברמת ההשקעה הספקולטיבית".
בסקירה מצוין כי ב-2013 רשמה החברה גירעון מפעילות לאחר השקעות הוניות (FCF) בהיקף של כ-70 מיליון שקל. "ללא יישומה של תוכנית הבראה מקיפה, או העלאת תעריפים, בשנת 2015 החברה עלולה להגיע ליתרת המזומנים המינימלית הנדרשת לה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.