אירופה השלימה את הירידה השבועית החדה מאז אפריל

פעיל בשוק: "מחזורי המסחר נמוכים והמשקיעים ממתינים לזרז הבא שיכול להעלות את המניות"

בורסה / צילום: רויטרס
בורסה / צילום: רויטרס

המסחר בבורסות אירופה התנהל היום (ו') ביציבות בעוד מדד המניות האזורי סגר שבוע בירידה החדה ביותר מאז תחילת אפריל.

מדד Stoxx Europe 600 איבד פחות מ-0.1% ונסוג השבוע ב-1.9%. מניית mediaset קפצה לאחר שבנק BNP פאריבה בצרפת העלה את ההמלצה למניה. מצד שני, מניית Ophir Energy נפלה לאחר ש-UBS הוריד המלצה. מניית Imagination Technologies Group ירדה בחדות גם כן לאחר שאינטל מכרה 9.3% ממניות חברת השבבים הבריטית.

"מחזורי המסחר נמוכים והמשקיעים ממתינים לזרז הבא שיכול להעלות את המניות", אמר לסוכנות בלומברג מנהל חדר מסחר מניות ב-Hargreaves Lansdown. מחזור המסחר היום במדד Stoxx 600 נמוך ב-14% מהממוצע ב-30 הימים האחרונים.

בזירת המאקרו פורסמו היום מספר נתונים. על פי מכון המחקר Gfk, בטחון הצרכנים בבריטניה הגיע לרמתו הגבוהה ביותר מאז מארס 2005, מה שמהווה סימן נוסף להתאוששות הכלכלה באי הבריטי.

בספרד פורסם כי האינפלציה נותרה יציבה ביוני, לאחר עלייה של 0.2% במאי. בצרפת נרשמה עלייה בהוצאות הצרכנים בשיעור של 1% בחודש מאי. עוד בצרפת, נרשמה ירידה של 0.5% במדד המחירים ליצרן.

הניקיי ירד 1.4%

המסחר בבורסות אסיה ננעל היום בירידות שערים, על רקע החששות בארה"ב מהעלאה מוקדמת של הריבית, לאחר שבכיר בפדרל ריזרב התבטא בנושא.

"בהינתן העובדה שדבריה האחרונים של ג'נט ילן הדגישו את ה'רעש' בקריאה של האינפלציה, להערות של בולארד יש חשיבות. למעשה, רוב ההערות מהפד השבוע היו די 'ניציות', ואולי זה התבטא בביצועים הרעים של המניות", אומר סטאן שאמו מ-IG.

בנוסף לכך, אתמול התפרסמו בארה"ב נתוני הוצאות והכנסות משקי הבית האמריקאיים, שעלו בחודש מאי ב-0.2% ו-0.4% בהתאמה, בעוד אנליסטים בשוק ציפו לעלייה של 0.4% ו-0.5% בהתאמה. נתונים אלה מגיעים לאחר אומדן הצמיחה האחרון לרבעון הראשון, שהצביע על התכווצות כלכלית בשיעור של 2.9% (שנתי), בעוד הצפי בשוק עמד על התכווצות של 1.8% בתמ"ג.

ביפן המניות בירידה היום, למרות נתונים לפיהם המחירים לצרכן במאי עלו בקצב המהיר ביותר מאז שנת 1982. המדד, להוציא מזון טרי, עלה ב-3.4% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, כשמחירי האנרגיה והמים עלו בחדות. מנגד, הין ממשיך בהתחזקות.