דויטשה בנק מתחיל לסקר את מניית פריגו בהמלצת "קנייה" ובמחיר יעד של 189 דולר, שגבוה בכ-22% ממחיר המניה בבורסה. תחת הכותרת "עסקים עמידים, מבנה מס יעיל וצוות חזק" כותבים האנליסטים גרג גילברט וגרג פרייזר שחברת התרופות פריגו "נמצאת בעמדה טובה ליהנות מהמגמות החיוביות בתעשייה".
פריגו היא חברת תרופות גנריות שפעילה גם בתחום מוצרי הצריכה, ומובילה את שוק ה-OTC Store Brand - תרופות ללא מרשם שמיוצרות על-ידי פריגו ונמכרות תחת מותג הרשתות המוכרות. שווי השוק של פריגו, שנסחרת במקביל בבורסות ניו יורק ות"א, הוא 20.8 מיליארד דולר. בשבוע שעבר פורסם ב"גלובס" כי החברה גייסה בנק השקעות כדי לבחון את מכירתה בדרך של מיזוג לתוך חברת תרופות גדולה. גם לנושא זה מתייחסים האנליסטים בדויטשה בנק. "פריגו ממוקמת באירלנד ולכן יש לה מבנה מס יעיל, שמאפשר לה למקסם את תזרים המזומנים שלה ולתמוך בפעילות הפיתוח העסקי שלה. בנוסף לכך שזה הופך את פריגו לרוכשת יעילה, אנחנו מאמינים שהמבנה הזה הופך את פריגו ליעד פוטנציאלי לרכישה", כותבים האנליסטים.
לדבריהם, המודל של פריגו בתחום המותג הפרטי מאופיין בתחרות מוגבלת וחסמי כניסה גבוהים. בין המגמות החיוביות שהם סבורים שפריגו תוכל ליהנות מהן, הם מציינים את הגידול בביקוש למותג החנות הן מצד הצרכנים והן מצד הקמעונאים; וכן צמיחה עתידית שתגיע ממעבר של תרופות מרשם למעמד של תרופות שנמכרות ללא מרשם.
"פריגו אינה צריכה לבצע עסקאות כדי לצמוח, אך אנחנו מצפים מהחברה למנף את מבנה המס היעיל שלה לצרכי פיתוח עסקי", כותבים האנליסטים. על הנהלת פריגו הם מציינים כי היא "בעלת יכולות גבוהות וידידותית לבעלי המניות".
בין הסיכונים שכרוכים בהשקעה במניה, האנליסטים מזכירים אפשרות של צמיחה נמוכה מהצפוי בשווקים בהם פריגו פועלת וכן עיכובים בהשקה של תרופות חשובות. מחיר היעד למניה, 189 דולר, נקבע על בסיס מכפיל 25 לרווח הצפוי להערכתם בשנת 2015. המלצת דויטשה בנק היא כאמור "קנייה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.