במקביל לפעולת צה"ל במבצע "צוק איתן" וירי הטילים של חמאס, נמשכת במלוא המרץ מלחמת התעמולה בין ישראלים לפלסטינים, כאשר הרשתות החברתיות משחקות כידוע תפקיד מרכזי.
חלק מכלי התקשורת בעולם נופלים בפח התעמולה של חמאס, ויש גם כלי תקשורת שנוקטים קו ברור נגד ישראל.
אחד מהם הוא ה"אינדיפנדנט" הבריטי; העיתון פרסם שלשום מאמר שכותרתו: "המיתוס לפיו חמאס משתמש במגנים אנושיים", ותקף את טענות ישראל על כך שאנשי חמאס משתמשים באזרחים חפים מפשע כמגן אנושי ויורים מתוך בתי אזרחים, וזו הסיבה לנפגעים אזרחים רבים בצד הפלסטיני.
שלשום פורסם המאמר, והיום (ד') הוא הוצף שוב בדף הפייסבוק של העיתון - מעין תזכורת למי שלא הזדמן לו לקרוא.
הסטטוס של ה
"מה שהיה פעם בית בן 3 קומות הפך לחורבה. 26 בני אדם נהרגו בתקיפת חיל האוויר הישראלי - 24 מהם בני אותה משפחה אחת", נכתב במאמר. בהמשך הובאה טענתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, לפיה חמאס משתמש באזרחים כמגנים אנושיים, אך בהמשך קובע העיתון: זה לא נכון.
ה"אינדיפנדט" מצטט גם פלסטינים, כמו למשל ג'מילה אלייווה, עובדת סוציאלית בת 59, שאמרה בנוגע להפגזת מעון לנכים בבית להיא בה נהרגו שני אנשים: "אם לישראלים יש הוכחות - שיציגו אותן בפומבי". שכן טען כי באותו מבנה התגוררו פעיל הג'יהאד האיסלאמי ואשתו, אולם בעיתון מציינים כי "הוא לא יכול היה לספק שמות או תאריכים".
"אף אחד מהג'יהאד האיסלאמי לא גר שם. אנחנו לא מתעסקים בפוליטיקה", הוסיפה אלייווה.
הישראלים, כידוע, מגיבים. בימים האחרונים הופץ בפייסבוק סרטון שעלה ליו-טיוב ב-2012 ומציג את השימוש הציני של החמאס בילדים. בסרטון ניתן לראות באופן ברור כיצד חמושים רעולי-פנים גוררים בחלק מהמקרים ילדים ומשתמשים בהם כמגן אנושי.
הסרטון אינו חדש כאמור, אך בימים האחרונים ישראלים רבים מפיצים אותו בפייסבוק, והוא זכה לכמעט 30 אלף שיתופים, כחלק ממאמץ ההסברה הלאומי:
והישראלים לא לבד. בלוגרים בעולם חושפים לא מעט שקרים של התעמולה הפלסטינית; אחד מהם הוא תומאס ויקטור שפרסם שלשום פוסט בבלוג שלו על סרטון מבוים מה"טבח" בשכונת שג'אעיה לאחר תקיפת צה"ל, "מבית היוצר של 'פאליווד' (Pallywood)", כפי שהוא מכנה זאת.
ויקטור פרסם את הסרטון שהפיצו הפלסטינים לעולם, ולאחר מכן ניתח אותו:
הניתוח של ויקטור מפורט והוא מציג בין היתר הוכחות לכך שהאמבולנס שהפלסטינים טוענים שהופגז בירי ארטילרי ע"י צה"ל - על יושביו - לא באמת הופגז, מזים את התמונות השקריות ומוכיח שאחד ה"הרוגים" שהוצג שם כלל לא מת. (לניתוח המלא של ויקטור - לחצו כאן)
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.