השקל נחלש היום (ו') מול המטבעות הזרים העיקריים, בין היתר בשל הימשכותו של מבצע "צוק איתן" במנהל צה"ל ברצועת עזה, והצפי לפגיעה הולכת ומעמיקה בכלכלה הישראלית. שערו היציג של הדולר נקבע בעלייה של 0.7% על 3.426 שקלים, בעוד האירו טיפס ב-0.65% ל-4.613 שקלים.
קרן המטבע הבינלאומית (IMF) שוב מעדכנת כלפי מטה את התחזית הצמיחה לכלכלה העולמית וזאת בעיקר על רקע הפחתה חדה של תחזית הצמיחה של ארה"ב, כך עולה מתחזית הכלכלה העולמית שפרסם אתמול הארגון הכלכלי החשוב בעולם. לפי המספרים החדשים, הכלכלה העולמית תצמח השנה ב-3.4% ולא ב-3.8% כפי שהיה צפוי בתחילת השנה.
בסקירה השבועית של בנק לאומי נכתב כי "בדומה למשתנים פיננסים אחרים, גם שער החליפין של השקל מול הדולר כמעט ולא הושפע מהאירועים הביטחוניים, ואף נרשם בו תיסוף. בחודשים הקרובים הלחצים הבסיסיים לתיסוף השקל צפויים להימשך, אך מדיניות בנק ישראל עשויה להביא להמשך היציבות היחסית בשער החליפין המקומי".
כלכלני בנק אגוד מעריכים, במסגרת הסקירה השבועית, כי אם המבצע יימשך תקופה ארוכה ויצטברו הוצאות חריגות, תיתכן התחזקות הדולר מול השקל.
אלעד סלומון מיוטרייד מציין הבוקר כי השפל של האירו מול השקל לא נובע מהחוזק היחסי של השקל אלא מהחולשה האבסולטית של האירו. "משקיעים נוטים לייחס משקל יתר לאירועים דרמטיים כמו מבצע 'צוק איתן'. כאשר הרעש ייעלם המגמה תימשך בהתאם למגמה העולמית וככל הנראה בקצב מהיר יותר", כותב סלומון.
"עם שוך הקרבות האירו ירד ל-4.50 שקלים והדולר יבחן את רמת 3.30 שקלים. התערבות של בנק ישראל תמתן רק באופן זמני את התחזקות השקל, המגמה העולמית של הדולר והאירו היא היחלשות; הדולר נחלש בשל ירידה בביקוש לנכסים סולידיים, האירו נחלש בשל התכווצות כלכלית של גוש היורו", נכתב.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.