ההחזקה במניות החברה לישראל צפויה להסב קצת נחת לבנק לאומי , אחרי שגרמה לו הפסדים כבדים בשנים האחרונות. "החברה לישראל צפויה לרשום ברבעון השלישי רווח של 800-1,100 מיליון דולר, שינבע בעיקר מהסדר החוב בצים, אשר יתבטא אצל לאומי ברווח של 500-700 מיליון שקל ברבעון הרביעי", כך מעריכים מיכה גולדברג, מנהל מחלקת המחקר של אקסלנס, והאנליסטית ליאת גלזר.
באקסלנס מציינים כי מדובר ברווח משמעותי ללאומי, אשר יתרום עד 2.5% לתשואה על ההון של הבנק בשנת 2014, שמנוהל על ידי רקפת רוסק עמינח. עוד הם מציינים, כי הרווח הגבוה צפוי להגדיל את יחס הלימות ההון של הבנק (היחס בין ההון העצמי לנכסי הסיכון, ובראשם תיק האשראי) בכ-0.2%, מה שיביא אותו ליחס של קרוב ל-10% כבר בסוף השנה הנוכחית. לפי כללי בנק ישראל אמור לאומי להגיע ליחס של 10% רק בשנת 2017.
לאור ההגעה ליחס הלימות ההון, גולדברג וגלזר מעריכים: "ההגעה ליעד שנתיים לפני הזמן תקרב באופן משמעותי את חזרתו של לאומי לחלק דיבידנד להערכתנו כבר בשנת 2015". נציין כי מדובר בהערכה אופטימית למדי.
במערכת הבנקאית מציינים כי קשה יהיה לראות את בנק ישראל מאשר ללאומי לחלק דיבידנד, במיוחד לאור העובדה כי על הבנק מונחת משקולת בדמות שערוך התחייבויותיו הפנסיוניות לעובדים, שצפוי ככל הנראה להביא לקיטון של 2 מיליארד שקל בהון העצמי של הבנק.
באקסלנס מציינים כי הרווח החריג שתציג החברה לישראל בדוחות הרבעון השלישי, שיפורסמו בסוף חודש נובמבר, נובע כאמור משערוך שווי ההחזקה בצים בעקבות הסדר החוב, ממימוש מניות כיל בכ-450 מיליון דולר - הצפוי בזמן הקרוב בעקבות הנפקת החברה בניו יורק - ומרווחים שוטפים של חלק מהחברות, ובראשן כיל כמובן. בעוד שרווחים אלו יירשמו ברבעון השלישי של החברה לישראל, הרי שלאומי יכיר בהם רק ברבעון הרביעי. הסיבה לכך היא הקדמת מועד פרסום דוחות הבנקים, שהביאה לכך שהבנק מכיר בכל פעם ברווחי החברה לישראל בפיגור של רבעון.
בנק לאומי מחזיק בכ-18% ממניות החברה לישראל שבשליטת עידן עופר. לפי חוק הריכוזיות אמור בנק לאומי לרדת להחזקה של עד 10% בחברה, כחלק מההפרדה בהחזקות בין תאגידים פיננסיים לריאליים משמעותיים.
גולדברג וגלזר מעריכים, כי המכירה תיעשה לאחר שהחברה לישראל תסיים לפצל את החזקותיה לשתי חברות. "לאומי ישאף לממש את החזקותיו בתוך שנה עד שנה וחצי מרגע השלמת הפיצול. כמו כן אנו מעריכים כי המימוש ייעשה במספר פעימות, ויסב רווח של 850 מיליון שקל ללאומי, מה שיוסיף ליחס הלימות ההון עוד 0.3%", הם כותבים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.