"שינויים בממשל התאגידי דומים להורדת פלסטר: מהר יותר זה פחות כואב", כך כתב האנליסט דיוויד מאריס מ-BMO Capital Markets בהתייחסות למאבק על פני הדירקטוריון של טבע.
מחר (ד') תגיע הדרמה לשיאה כשאסיפת בעלי המניות של טבע תתבקש לאשר את הצעות החברה הכוללות הארכת כהונתם של חלק מהדירקטורים והדירקטורים החיצוניים. נזכיר, שהמשקיע האקטיביסיטי, יזם ההיי-טק בני לנדא, מתנגד למינוי מחדש של עו"ד אורי סלונים לדירקטוריון, ורכישת פוליסת ביטוח-אחריות-דירקטורים. גם חברות הייעוץ למוסדיים גלאס לואיס ואנטרופי מתנגדות לחלק מהצעות טבע, בעוד שחברת הייעוץ הגדולה ISS תומכת בהצעות החברה.
האנליסט מאריס בחן את הסוגיה ולאחר ששוחח עם לנדא, טבע וגורמים נוספים, כתב כי "אנו סבורים שטבע ביצעה תהליך חשוב בשנה האחרונה, ותיקנה מספר סוגיות של ממשל תאגידי. עם זאת, העבודה לא נגמרה, והתסכול בנוגע לקצב ורמת השינוי מוצדק במידה מסוימת".
מאריס מחמיא לטבע על הצלחתה בתחום העברת המטופלים בקופקסון (טבע מעבירה מטופלים מהגרסה הישנה שהפטנט שלה פג לגרסה חדשה, ובכך מקטינה את הסיכון שכרוך בתחרות גנרית אפשרית, ש.ח.ו.). להערכתו, טבע צריכה לפעול בזריזות כדי למנף את מצבה הנוכחי.
מאריס מעריך שטבע צריכה לבצע מספר פעולות ובהן לקיים דיון בבקשות של בעלי מניות המיעוט (לנדא, שאליו חברה גם רות חשין, ש.ח.ו); ולדון באפשרות לשכור חברת ייעוץ חיצונית בתחום הממשל התאגידי. כמו כן הוא סבור שטבע צריכה להתחייב שלא תשתמש בקולות בעלי המניות שלא הצביעו - כפי שחשף וול סטריט ג'ורנל, טבע יכולה להתייחס לקולות אלה כאילו הצביעו לטובת הצעותיה.
יתרה מכך, הוא סבור שיש להסיר את כל העסקאות של צדדים קשורים - ובכך מצטרף לדעתו של לנדא, כשהוא מציין כדוגמה את יחסי יו"ר טבע ד"ר פיליפ פרוסט עם חבר הדירקטוריון אריה בלדגרין, שיש ביניהם קשרים עסקיים בחברות אופקו וארנו.
עוד הוא קורא לטבע לייצר בהירות בכל הקשור לבחירת היו"ר הבא, שיחליף את פרוסט שצפוי לפרוש.
המלצתו על טבע היא "תשואת יתר" ומחיר היעד הוא 57 דולר, כאשר מאריס מציין שהוא מחכה לדוחות הקרובים (מחרתיים) לבחון האם יידרש שינוי בהמלצה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.