נעילה מעורבת בבורסות אירופה; נתון שלילי ביותר בסין

מדד מנהלי הרכש בגוש האירו מתחת לצפי - 53.8 נקודות ■ מדד מנהלי הרכש (PMI) של HSBC בסין נפל בחודש יולי לרמתו הנמוכה ביותר אי פעם - 50 נקודות

בורסה / צילום: רויטרס
בורסה / צילום: רויטרס

המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ג') במגמה מעורבת, על רקע תוצאות כספיות של חברות מובילות ומדד ה-PMI. גם באסיה נרשמה מגמה מעורבת, על רקע נתון מאקרו חלש בסין. בוול סטריט נרשמות ירידות שערים קלות.

מדד מנהלי הרכש (PMI) בגוש האירו הגיע בחודש יולי מתחת לציפיות - 53.8 נקודות. אנליסטים צפו קריאה של 54 נקודות. בבריטניה נרשמה קריאה של 59.1 נקודות ביולי.

בנוסף פורסם היום נתון המכירות הקמעונאיות בגוש האירו, שעלה ביוני ב-0.4%, בהתאם לצפי.

הבנק הצרפתי קרדיט אגריקול דיווח היום על ירידה עצומה של 98% ברווח הנקי ברבעון השני ל-17 מיליון אירו, על רקע המשבר בבנק הפורטוגלי Banco Espirito Santo, בו הוא מחזיק 14.6%. עם זאת, הבנק רשם עלייה ברווח התפעולי ל-628 מיליארד אירו, מעבר לציפיות האנליסטים שעמדו 617 מיליארד אירו.

גם BMW דיווחה על תוצאותיה, ואצלה הרווח התפעולי עלה ב-26%, מעל התחזיות, על רקע מכירות חזקות בסין. הרווח הנקי עמד ברבעון על 2.6 מיליארד אירו, כאשר אנליסטים צפו רווח של 2.25 מיליארד אירו.

מגמה מעורבת באסיה

מגמה שלילית נרשמה הבוקר בבורסות אסיה, חרף עליות השערים שחתמו אמש את המסחר בוול סטריט. הירידות באסיה מוסברות, בין היתר, בשל נתון מאקרו חלש בסין. הבנקים המרכזיים בהודו ובאוסטרליה אמורים להשאיר היום את הריבית ללא שינוי.

ההחלטה של פורטוגל לחלץ את אחד הבנקים הגדולים במדינה ודוחותיה הכספיים של ברקשייר הת'וואיי, חברת ההחזקות של המיליארדר וורן באפט, תרמו לאווירה החיובית אמש בוול סטריט.

מדד מנהלי הרכש (PMI) של HSBC בסין נפל בחודש יולי לרמתו הנמוכה ביותר אי פעם - 50 נקודות. זהו הרף המבדיל בין התרחבות להתכווצות כלכלית. נזכיר כי בחודש יוני עמד המדד על 53.1 נקודות. ב-HSBC ממקדים את הנתון החלש בהאטה במחירים ובמספר העסקאות בנכסים במגוון ערים בסין.

"הנתון היום יצא נמוך במקצת מהתחזיות, וזה יוצר לחץ על הסחורות והמטבעות", ציינו ב-CMC Markets.

[לפורטל הפיננסי][לבורסות בעולם]