אל גור, לשעבר סגן נשיא ארה"ב, תבע את רשת הטלוויזיה הלוויינית אל-ג'זירה, הנמצאת בבעלות משפחת המלוכה של קטאר, בטענה כי הרשת חייבת לו ולשותפו 65 מיליון דולר במסגרת עסקה לרכישת קארנט טי.וי (Current TV), רשת טלוויזיה שהייתה בבעלותו החלקית של גור.
גור וג'ואל הייאט, שגם הוא נמנה עם הבעלים לשעבר של קארנט טי.וי, מאשימים את אל-ג'זירה אמריקן הולדינגס בהונאה ובהפרת חוזה, ודורשים פיצויים בסכום שלא נחשף.
השניים טוענים כי אל-ג'זירה ניסתה באופן לא חוקי להשתלט על 65 מיליון דולר שהופקדו בקרנות צד שלישי במסגרת עסקה של 500 מיליון דולר.
"אל-ג'זירה אמריקה רוצה להעניק לעצמה הנחה על מחיר הרכישה שהוסכם לפני קרוב לשנתיים", נאמר בהודעה שפרסם דיוויד בוייד, מעורכי דינו של גור. "אנו מבקשים מבית המשפט להורות לאל-ג'זירה אמריקה להפסיק להחזיק בכספים שהופקדו בידי צד שלישי ושייכים לבעלי המניות הקודמים של קארנט".
רכישת ערוץ הטלוויזיה של גור ומיתוגו מחדש העניקו לאל-ג'זירה אמריקה גישה ל-43 מיליון משקי-בית בארה"ב.
גור אמור היה לרשום הכנסה של 100 מיליון דולר ממכירת הערוץ, שבהשקתו השתתף ב-2004. בניכוי חובות, היה גור אמור לשלשל לכיסו רווח של 70 מיליון דולר בתמורה ל-20% שלו בערוץ, אמרו בשנה שעברה מקורות יודעי דבר.
גור ושותפיו - שכללו את הייאט, מייסד הייאט ליגל סרוויסס, את המיליארדר רון ברקל מלוס אנג'לס ואת ריצ'רד בלום, מנהל חברת השקעות - רכשו ב-2004 תמורת 70 מיליון דולר את החברה שממנה נוצרה קארנט.
גור אמר בזמנו כי ברצונו ליצור רשת "מחוללת תמורה". החברה, ששמה שונה לקארנט טי.וי, הייתה אמורה לשגשג - בדומה ליו-טיוב - בזכות קהל צעיר ולמצב את עצמה כהיפוכה הגמור של פוקס ניוז וכמתחרה הליברלית של MSNBC.
קארנט נכשלה כישלון חרוץ במאמציה להפוך את עצמה לערוץ טלוויזיה משפיע, אך למרות זאת המשיך גור לשלם לעצמו משכורת ובונוסים בסך 1.2 מיליון דולר בשנה, לפי מסמכים שהוגשו ב-2008 לרשות ניירות ערך של ארה"ב, במסגרת ההכנות להנפקה ראשונית לציבור שבוטלה בסופו של דבר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.