המסחר במט"ח מתנהל היום (ב') במגמת היחלשות של השקל מול המטבעות המרכזיים לאחר פרסום נתוני תמ"ג חלשים אתמול בישראל.
הדולר היציג התחזק מול המטבע המקומי בכ-1% לרמה של 3.5 שקלים, רמה שלא נראתה מאז סוף חודש מארס, בעוד האירו מתחזק מול השקל בכ-1.2% ושערו היציג נקבע על 4.69 שקלים.
רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות IBI, פרסם היום סקירת מאקרו מעודכנת ובמסגרתה הוא מעריך כי האינפלציה צפויה לנוע בשנה הקרובה מתחת לגבול התחתון של היעד. "אנו מנמיכים את התחזית לשנה הקרובה ל-0.5% בלבד וב-2014 היא צפויה להיות אפסית".
כאמור, היחלשות השקל מגיעה לאחר שאתמול פורסם כי הכלכלה המקומית צמחה בקצב של 1.7% ברבעון השני של השנה, הקצב הנמוך ביותר מאז 2009. חולשה נרשמה בהוצאות על נכסים קבועים ובצריכה הפרטית.
במחלקת המחקר של FXCM מציינים בעניין זה כי "עוד לפני מבצע 'צוק איתן' המשק היה במגמת האטה, וסביר להניח שבנתוני הרבעון השלישי, שבהם ישתקפו כבר הנזקים הכלכליים של המערכה בעזה, נראה אף את החרפת המגמה הזו. אם עד עתה, השוק נטה 'להתעלם' מנתונים שליליים והשקל שמר על כוחו למרות הנסיבות, הרי שכעת, כאשר השוק משנה כיוון, כל ידיעה מקומית שלילית צפויה להוות טריגר למכירה של השקל ולגרור תגובה חריפה יותר של השוק".
ב-FXCM מוסיפים עוד כי "ברמה הטכנית, למרות המומנטום החיובי בשבוע שעבר נכשל הדולר-שקל במספר ניסיונות לפרוץ את 3.495, וזו מסתמנת לפי שעה רמת ההתנגדות המשמעותית. פריצה מעליה עשויה לדחוף את הצמד כבר מעל 3.50 ולעבר רמת ההתנגדות המשמעותית הבאה ב-3.515 שקלים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.