כסף ומשכורות גבוהות קונים הצלחה בספורט" הוא משפט שנשמע לא מעט ובדרך כלל בצדק גמור, רק שיש ליגה אחת שהוא כבר לא ממש רלוונטי לגביה: ה-MLB.
מנתונים שאסף ה-Providence Journal, מתברר כי הקורלציה בין שכר השחקנים בקבוצות ליגת הבייסבול בעונה הנוכחית לבין מספר הניצחונות שלהן - הידרדר לשפל כל הזמנים של 0.2% בלבד (!). כהשוואה, לפני 10 שנים היחס עמד על 25%.
העיתון משתמש בין היתר בדוגמה העדכנית של הבוסטון רד-סוקס: בשנת 2013 סך השכר שלהם עמד 150.6 מיליון דולר, ירידה של 25 מיליון דולר לעומת 2012. אבל דווקא ב-2013 זכתה הקבוצה בוורלד סירייס - בעוד בשנה שלפני כן, כשהחזיקה בפיי-רול השלישי בגובהו ב-MLB - היא לא הצליחה אפילו להעפיל לפלייאוף.
לגבי העונה הסדירה הנוכחית - אם היא הייתה מסתיימת כיום, רק אחת מבין חמש הקבוצות בעלות תקציב השכר הגבוה ביותר הייתה מעפילה לפלייאוף - לוס אנג'לס דודג'רס. חמש מתוך שמונה קבוצות שנמצאות כרגע בעמדת פלייאוף - בולטימור, מילווקי, סיאטל, קנזס ואוקלנד - מדורגות במקום ה-15 ומטה בליגה בתקציבי השכר שלהן.
יש לציין כי הליגות בארה"ב נחשבות באופן יחסי להכי תחרותיות בעולם: ב-NHL היו תשע אלופות שונות בעשר השנים האחרונות; ב-MLB היו שמונה אלופות שונות, שבע ב-NFL, ושש אלופות שונות ב-NBA. ההסבר העיקרי לכך? מנגנוני תקרת השכר והדראפט.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.