פגיעת מבצע "צוק איתן" בתיירות מתבהרת: במהלך חודש אוגוסט השנה נרשמה ירידה של 32% בתיירות הנכנסת לישראל בהשוואה לאוגוסט אשתקד - כך עולה מנתוני משרד התיירות והלמ"ס.
"הנתונים מוכיחים כי מתווה הפיצויים שהגשנו לממשלה מעבר לקו ה-40 ק"מ הוא המתווה הנדרש", אמר שר התיירות, עוזי לנדאו.
לדברי מנכ"ל משרד התיירות, אמיר הלוי, "הפגיעה הגדולה שחווה כלכלת ישראל בתיירות בכל חלקי הארץ עקב ביטולי ביקורים מהווה גורם להאטה במשק, כפי שעולה מדיוני בנק ישראל הנערכים בימים אלה".
במשרד התיירות מתריעים על נזק מתגלגל - ומדווחים על ביטולי ביקורים בארץ גם בתחילת 2015.
על-פי הנתונים, אחרי ירידה של 31% בתיירות הנכנסת במהלך חודש יולי, נתוני חודש אוגוסט מצביעים על העמקת הפגיעה של "צוק איתן" בתיירות: במהלך אוגוסט נרשמו 182 אלף כניסות של מבקרים לישראל, 36% פחות לעומת אוגוסט 2013. מספר זה אמנם נמוך מחודשי אוגוסט 2007 עד 2013, אך גבוה ב-49% מאוגוסט 2006 - מלחמת לבנון השנייה, אז הסתכמו הכניסות ב-122 אלף. מתוך כניסות אלה, 164 אלף היו כניסות של תיירים, 32% פחות בהשוואה לאוגוסט 2013.
גם נתון כניסות התיירים נמוך בהשוואה לחודשי אוגוסט 2007 עד 2013. דרך האוויר נרשמו 147 אלף כניסות - ירידה של 31% בהשוואה לאוגוסט 2013. 17 אלף כניסות תיירים היו דרך היבשה (42% פחות לעומת אוגוסט 2013), 11 אלף כניסות היו דרך תחנות הגבול עם ירדן (ירידה של 49%), ו-6 אלף כניסות נרשמו מטאבה לאילת (עלייה של 19% בהשוואה לאוגוסט 2013).
כמו כן, 18 אלף כניסות היו במהלך אוגוסט של ביקורי יום - 59% פחות מאוגוסט 2013. מתוך ביקורים אלה, כ-500 היו ביקורים של נוסעים באניות שייט - ירידה של 97% בהשוואה ל-16,100 נוסעים באוגוסט 2013. 6 אלף כניסות היו דרך האוויר - 73% פחות מאוגוסט 2013, וכ-11 אלף כניסות נרשמו דרך היבשה - עלייה של פי 2.5 בהשוואה לאוגוסט 2013.
עוד נמסר ממשרד התיירות כי המשרד מכנס השבוע את כל שליחיו ברחבי העולם לגיבוש תוכנית להחזרת התיירים לישראל שמספקים תעסוקה לכ-200 אלף אנשים בארץ. "כל בר-דעת מבין את החשיבות של שיקום התיירות כמנוע צמיחה שמכניס 40 מיליארד שקל בשנה. מתן פיצוי לתעשייה זו יחזיר את עצמו פי כמה בהכנסות למשק", אומרים במשרד.
בענף התיירות מקווים שמשרד התיירות יצליח לשכנע את משרד האוצר בדבר הצורך הקריטי להרחיב את הטווח הגיאוגרפי למתן פיצוי מעבר לקו ה-40 ק"מ מרצועת עזה, שכן תיירים ביטלו את הגעתם למלונות ולמוקדי אירוח בכל חלקי הארץ ולא רק בקו ה-40 ק"מ.
הלוי אמר ל"גלובס" כי בעקבות התנגדות האוצר להרחיב את הטווח הגיאורפי לצורך מתן פיצוי, המשרד מתכוון להגיש מחר (ד') לממשלה הצעת מחליטים עם מתווה הפיצוי, הכולל בין היתר הנחה בארנונה למלונות, הכשרה מקצועית לעובדים בענף התיירות כחלופה לפיטורים, הגדלת תקציב השיווק בחו"ל של משרד התיירות ועוד. "גם מלונות בירושלים ובתל-אביב איבדו הכנסה, וצריך לפצות אותם בדיוק כפי שמפצים מלון באשקלון".
אקירוב: לא נפסיד
המלונאי אלפרד אקירוב, המחזיק בארץ בשני מלונות בירושלים, ממילא ומצודת דוד (בו הוא משקיע בימים אלה כ-50 מיליון דולר בשדרוגו), אמר ל"גלובס": "אינני סבור שעל המדינה לפצות את רשתות בתי-המלון בשל מבצע 'צוק איתן'. מי שעוקב אחרי הדוחות הכספיים רואה שהרשתות נוהגות להרוויח כסף לאורך השנה, וההשפעה של 'צוק איתן' תשפיע על התוצאות הכספיות רק ברבעון השלישי.
"במקרה של מלונות ממילא ומצודת דוד, ברבעון השלישי לא נפסיד כסף, אלא לא נרוויח. זה לא נורא. חשוב מאוד שהמדינה כן תפצה עסקים קטנים שנמצאים בעוטף עזה, שם הפגיעה הכלכלית היא קשה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.