מה מקום העבודה האידיאלי, לפחות מנקודת מבטו של העובד? לא מבחינת שכר, עניין ואפשרויות קידום, אלא מבחינת מקום העבודה עצמו - המיקום? הסביבה? העובדים? הפתעה: מסתבר שלעובדים רבים בעולם, הדבר החשוב ביותר הוא שמערכת המיחשוב תהיה מהירה ואמינה.
תשובה זו עלתה מסקר ענק שערכה חברת Regus העולמית, המשכירה שטחי משרדים ברחבי העולם, בקרב 22 אלף עובדים, מנהלים ובעלי עסקים.
כמה זמן אנחנו מבלים בדרך לעבודה - בישראל לעומת הממוצע העולמי? הסקר מצא כי בשנתיים האחרונות עלה זמן הנסיעה הממוצע לעבודה ב-5 דקות לכל כיוון. 25% מגיעים לעבודה בתוך 15 דקות לכל היותר (17% בישראל); ל-26% לוקח בין רבע שעה ל-30 דקות (34.5% בישראל); 21% מגיעים בתוך 30-45 דקות (11.5% בישראל); לעוד 15% ייקח בין 45 ל-60 דקות לכל כיוון (20% בישראל).
ולכמה עובדים לוקח יותר משעה להגיע לעבודה? 14% בממוצע עולמי, מול 17% בישראל הקטנה.
מהסקר מתחדדים גם כמה הבדלים בין הצרכים והרצונות של העובד הישראלי לעומת עמיתו בעולם. בישראל למשל 65% מודאגים מביטחון החפצים, לעומת 82% בעולם.
גם בתשובות לשאלה "מה אתה עושה בדרך לעבודה", מעניינים ההבדלים בין המשיבים מהעולם לבין העובדים הישראלים. אם בממוצע כללי 50% השיבו שהם עושים שיחות טלפון לחברים או בני משפחה, בקרב הישראלים דיווחו כמעט 75% שהם מתקשרים לבני משפחה או לחברים; ואם בממוצע עולמי 33% עושים שיחות שקשורות למשק הבית, בקרב הישראלים כמעט חצי עושים זאת. רק 14% מהישראלים קוראים ספר (אולי כי השאר מדברים לידם בקול רם בטלפון) לעומת 20% בממוצע העולמי. שני נתונים אחרים מעידים עד כמה חמורה בעיית התחבורה בישראל: הרבה יותר עובדים ישראלים רוצים (35%) שמקום העבודה יהיה יותר קרוב לבית, לעומת עמיתיהם בעולם (23% בלבד). בנוסף, חשיבות החניה בעיניהם גבוהה פי כמה: 72.5% לעומת 48% בממוצע עולמי. "משמעות הדבר היא שחוסר יעילותה של התחבורה הציבורית בארץ מהווה עבור אנשי העסקים הישראלים מכשול לגמישות, לניידות ולחיסכון בעלויות", מדגישה נורית פרנקו, מנכ"לית Regus ישראל.
עבודה משותפת
Regus, המשכירה גם חללים לעבודה משותפת, מצאה בסקר כי מספר העובדים בחללים שכורים משותפים עלה ב-2013 ב-83%. רוב המשרדים הללו מציעים בממוצע מקום ל-44 איש והניצול עלה מ-49% ל-55%, מה שאומר שהעובדים משתמשים במשרד זמן רב יותר. בקהל היעד של החברות הללו נכללות לא רק חברות קטנות יחסית שמחפשות גמישות, אלא גם עובדים שרוצים להימנע מהפגיעה בפרטיות ומחוסר הרצינות שמשדרת עבודה בבתי קפה, למשל, וליהנות מהיתרונות של עבודה לצד אחרים.
פרנקו: "תרבות העבודה בעולם המערבי השתנתה לחלוטין בשנים האחרונות. גלובליזציה וקידמה טכנולוגית מאפשרים היום לאנשי העסקים לעבוד בכל מקום ומכל מקום בעולם, כך שפתרונות גמישים, ניידות וחיסכון בעלויות הם שם המשחק. גם בישראל ניתן לראות ביקוש גובר להשכרת משרדים לפרקי זמן קצובים".
Regus מחזיקה יותר מ-2,000 מרכזי עסקים ב-104 מדינות בעולם. Regus ישראל תמנה שמונה סניפים עד סוף השנה.
מקום עבודה
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.