העלייה החדה באי-השוויון הכלכלי ברחבי העולם היא אחת מההתפתחויות המדאיגות ביותר ב-200 השנים האחרונות - כך נכתב בדוח חדש שפרסם היום (ה') הארגון לשיתוף-פעולה ופיתוח כלכלי של המדינות המפותחות (OECD).
הדוח, שמבוסס על מעקב על מצב הרווחה והעושר ב-8 אזורים בעולם במהלך 200 השנים האחרונות, קובע כי ההכנסה הפרטית של משקי-הבית נטתה לרדת ב-30 השנים האחרונות, בעוד התמ"ג לנפש עלה.
"קשה שלא להבחין בעלייה החדה בחוסר השוויון בהכנסות הקיים במרבית המדינות החל משנות ה-80. קיימות מדינות ספורות יוצאות דופן", כך כתבו כלכלני ה-OECD בדוח.
על-פי הנתונים, אי-השוויון בהכנסות של משקי-הבית (לפני הפחתות המסים) במרבית מדינות המערב, היה במגמת ירידה החל מסוף המאה ה-19 ועד תחילת שנות ה-70 של המאה הקודמת. מאז, אי-השוויון בהכנסות החל לעלות באופן מתמיד. "העלייה העצומה באי-השוויון בהכנסות היא אחת התופעות המדאיגות של הכלכלה הגלובלית ב-200 השנים האחרונות", נכתב בדוח.
הדוח מציין כדוגמה את העובדה שב-2013 מנכ"לים של חברות בארה"ב הרוויחו בממוצע פי 296 מהשכר של העובדים הזוטרים שלהם. כמו כן, הדוח מציין כי סין היא אחת המדינות שבה אי-השוויון בהכנסות צמח בהיקף הגדול ביותר מאז שנות ה-80 בעוד יפן היא אחת המדינות שבה אי-השוויון בהכנסות הוא הנמוך ביותר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.