כרמל ונצ'רס, אחת מקרנות ההון סיכון המובילות והוותיקות בישראל, השלימה לאחרונה גיוס קרן רביעית בהיקף של 194 מיליון דולר. את הכסף מתכננים בקרן להשקיע בסטארט-אפים בתחומים כמו ביג דאטה, תוכנה ארגונית, אבטחת סייבר, טכנולוגיות פיננסיות, מדיה דיגיטלית ואפליקציות קמעונאיות. זאת, בדומה להשקעות קודמות שנעשו בשלוש הקרנות הקודמות של כרמל ונצ'רס.
כרמל כבר החלה להשקיע מהקרן החדשה בתחילת השנה הנוכחית בחמש חברות, בהן Playbuzz של שאול אולמרט שגייסה 3 מיליון דולר ו-LuckyFishשגייסה 1.6 מיליון דולר. ההון שגויס לקרן הרביעית הגיע ממשקיעים מוסדיים בינלאומיים, בהם משקיעים חדשים, משקיעים קודמים וכן שותפי הקרן והגופים הקשורים אליהם. בין המשקיעים החדשים שהצטרפו לקרן הרביעית של כרמל אפשר למנות כמה משקיעים אסייתיים בהם ענקית החיפוש Baidu, יצרנית האנטי וירוס והשירותים האינטרנטיים Qihoo360 וכן חברת השירותים הפיננסיים Ping An.
"אנחנו שמחים לבחור בכרמל ונצ'רס בתור ההשקעה הראשונה שלנו בקרן הון סיכון ישראלית", ציין דניאל טו, סמנכ"ל חדשנות גלובלי ב-Ping An. "כרמל מאפשרת לנו גישה טובה לחדשנות בישראל ואנו מצפים לשותפות פורייה איתה".
קתרין מיין, שותפה מנהלת בגוף ההשקעות האמריקאי Horsley Bridge Partners, שממשיך להשקיע גם בקרן הרביעית של כרמל, הוסיפה כי "היזמים ומשקיעי ההון סיכון בישראל ממוקדים כיום, יותר מבעבר, בבניית חברות גדולות ומשמעותיות. כרמל היא ממובילות מגמה זו בשוק הישראלי ומעורבת במספר חברות גלובליות מצליחות. אנחנו שמחים להמשיך את הקשר רב השנים שלנו עם כרמל ונצ'רס במסגרת הקרן הרביעית".
הקרן הרביעית מובלת על-ידי שישה שותפים ישראלים, שמלווים את כרמל ונצ'רס בשנים האחרונות: שלמה דוברת, אבי זאבי, אורי בנדורי, רונן ניר, דניאל כהן ואיציק אבידור. דוברת, שותף כללי וממייסדי הקרן, אמר כי "בניית חברות טכנולוגיה משמעותיות ומובילות מישראל היא המניע העיקרי שלנו. אנחנו מחויבים לשותפות עם יזמים ישראלים השואפים להביא לשינוי משמעותי בשווקים גלובליים באמצעות חברות מובילות שוק. בכוונתנו לחבור לצוותים כאלה בשלב מוקדם ולסייע ככל האפשר בדרך להגשמת המטרה".
בין ההשקעות הבולטות של כרמל בשנים האחרונות אפשר למנות את חברת אאוטבריין, ששוויה מוערך במעל למיליארד דולר והיא צפויה לצאת להנפקה בשנה הבאה. חברה נוספת היא איירון סורס, ששוויה מוערך ב-1.6 מיליארד דולר וגם היא עשויה לצאת להנפקה בשנה הקרובה. השקעות בולטות נוספות שניתן למנות הן בחברות Payoneer, myThings, Clarizen ו-eXelate. בשנה האחרונה רשמה כרמל ונצ'רס אקזיט בעסקת המכירה של Kontera לחברת אמובי הישראלית לשעבר, שמוחזקת כיום על-ידי סינגטל מסינגפור, בהיקף של 150 מיליון דולר.
בשנה=שנתיים האחרונות כרמל ונצ'רס כמעט ונעדרה ממפת האקזיטים הישראלים, אף שהתעשייה עצמה רשמה כמה הצלחות לא קטנות. שלושת האקזיטים המשמעותיים האחרונים של הקרן מלבד קונטרה היו DesignArt שנמכרה לקוואלקום, CooperGate שנמכרה ל-Sigma ו-Wanova שנמכרה ל-VMware.
כרמל ונצ'רס מנהלת הון של למעלה מ-800 מיליון דולר ומעורבת כיום בכ-35 חברות פעילות. הקרן משתייכת לקבוצת ויולה, מהמובילות בארץ בתחום ההשקעות הפרטיות בטכנולוגיה, שמנהלת כ-2 מיליארד דולר.
השלמת הקרן החדשה של כרמל ונצ'רס מצטרפת להודעתה של מאגמה ונצ'רס לפני כחודש בעקבות השלמת גיוס קרן רביעית בהיקף של 150 מיליון דולר, שתחל להשקיע בתחילת 2015 בכ-25-30 חברות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.