"בזמן האחרון כולנו ראינו יותר התקפות סייבר, שהיו יותר אלימות ויותר מתוחכמות. הביקוש לאבטחה נמשך, והפוקוס שלנו לתת לעולם וללקוחות שלנו אבטחה טובה יותר בהחלט נושא פרי", כך אמר היום במסיבת עיתונאים שערכה חברת צ'ק פוינט גיל שויד - מייסד, יו"ר ומנכ"ל החברה. צ'ק פוינט , העוסקת בתחום אבטחת האינטרנט והמידע, פרסמה היום את דוחות הרבעון השלישי, שבהם עקפה את תחזיות השוק, ומסרה תחזית טובה לרבעון הבא.
הכנסות החברה ברבעון הסתכמו בכ-370 מיליון דולר - צמיחה של 7.6% ביחס לרבעון המקביל ושל 2.2% לעומת הרבעון הקודם. בכך צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בכ-3 מיליון דולר.
הרווח הנקי על בסיס כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) נותר כמעט ללא שינוי ביחס לרבעון המקביל והקודם, ואילו הרווח הנקי Non-GAAP (בנטרול הוצאות התגמולים מבוססי ההון לעובדים והפחתות נכסים בלתי מוחשיים) הסתכם בכ-177 מיליון דולר. מדובר על עלייה של 4.7% ו-2.7% ביחס לרבעון המקביל והקודם, בהתאמה. הרווח הנקי למניה היה 93 סנט, ועקף ב-2 סנט את תחזיות האנליסטים.
"חווינו גידול יפה בחודשי הקיץ"
שויד וסמנכ"לית הכספים טל פיין ציינו היום שמנוע הצמיחה החזק ביותר ברבעון היה תחום ה-software blades, שצמח ב-22% וכבר מהווה כ-18% מהכנסות החברה. מבחינה גיאוגרפית, שויד אמר כי "אירופה הייתה בסדר וארה"ב המשיכה להצטיין, עם גידול מאוד יפה לאורך חודשי הקיץ". לדבריו, "היו לנו תוצאות פיננסיות טובות מאוד ברבעון, כולן בטווח העליון של התחזיות שלנו, וזה ברבעון השלישי שהוא הרבעון היותר מאתגר כי חודשי הקיץ מכניסים אלמנט של חוסר ודאות לגבי הפעילות הכלכלית בעולם".
בשלושת הרבעונים הראשונים של 2014 צ'ק פוינט צמחה ב-6.8%, והכנסותיה התקרבו ל-1.1 מיליארד דולר. הרווח הנקי Non-GAAP מתחילת השנה הגיע לכ-513 מיליון דולר (2.65 דולר למניה) - עלייה של 4% מהתקופה המקבילה. צ'ק פוינט מספקת תחזיות דומות לתחזיות האנליסטים לרבעון האחרון. היא מצפה להכנסות של 395-410 מיליון דולר, שיהוו צמיחה של 1.8%-5.7% בהשוואה לרבעון המקביל.
הרווח הנקי למניה (Non-GAAP) יגיע ל-99 סנט עד 1.09 דולר - כלומר 189-208 מיליון דולר. בכך תסכם החברה את שנת 2014 עם הכנסות של 1.47-1.505 מיליארד דולר, ועם רווח של 3.64-3.74 דולר למניה (695-714 מיליון דולר) - גבוה מעט מהתחזיות המקוריות.
צ'ק פוינט נסחרת בנאסד"ק בשווי של 12.8 מיליארד דולר, ובסוף הרבעון היו בקופתה כ-3.7 מיליארד דולר אחרי שייצרה מזומנים בסך 202 מיליון דולר מפעילות ורכשה מניות של עצמה ב-192 מיליון דולר. "אנחנו עדיין מחפשים רכישות", ציין שויד.
לאחרונה עלו לכותרות אירועים של דליפת תמונות אישיות שנשמרו בענן, ולשאלה אם יש למקרים כאלה השפעה על פעילות החברה, השיב שויד: "המודעות עולה, אך זה לא משפיע מיידית. ברכישה ארגונית, להבדיל מרכישה של צרכן שיכולה להיות אימפולסיבית ומבוססת טרנדים, המגמות ארוכות טווח. לפני כשנה הייתה התקפה על רשת החנויות טרגט, והיום אנחנו רואים שקמעונאים רבים הגדילו את תקציבי האבטחה שלהם. היו לנו כמה עסקאות יפות בתחום".
שויד התייחס לנושא האינטרנט של הדברים (IoT) - שילוב רכיבי תקשורת שיאפשרו למוצרי אלקטרוניקה לתקשר ביניהם, ואמר כי "כל מכשיר בארגון יכול להיות יעד להתקפה, ואין שום אפשרות להגן על כל יחידת קצה. כבר היום אפשר לחדור לארגון דרך המדפסת, זה לא דבר חדשני. האינטרנט של הדברים, שבו כל מתג חשמל הופך לחלק מהרשת, רק מדגיש את הצורך בהגנה היקפית".
בנוגע להתחזקות הדולר אמר שויד כי עד עכשיו לא הייתה השפעה רבה על התוצאות, "אבל המגמה הזו בהחלט יכולה לעזור לנו להגדיל את ההשקעות בישראל. זה משפיע לטובה על היצואנים, ועלינו בפרט".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.