השקל נסחר היום (ו'), יומו האחרון של שבוע המסחר המקומי במט"ח, בהיחלשות מול שני המטבעות הזרים המובילים - הדולר והאירו. שערו היציג של הדולר עלה היום ב-0.7% ל-3.793 שקלים, והאירו היציג התחזק בכ-0.4% ל-4.793 שקלים ועלה ב-1.05% השבוע.
בסיכום שבועי הדולר טיפס ב-2.3% ומאז השפל האחרון שנרשם ב-15 ביולי, 3.405 שקלים, הדולר השלים זינוק של כ-11.4%%. רמות השיא הנוכחיות נראו לאחרונה רק בדצמבר 2012. ב-11 בדצמבר 2012 שערו היה מעל 3.8 שקלים בפעם האחרונה (3.806 ש').
בעולם הדולר נסחר בהיחלשות קלה מול המטבעות המרכזיים. מול האירו הוא נסחר ב-1.265 דולר לאירו, ב-1.603 דולר לליש"ט, ומול הין היפני הדולר נחלש ב-0.2% לשער של 108.1 ין לדולר.
יוסי פרנק, מנכ"ל אנרג'י פייננס, מסר היום כי "כפי שציינו כאן בעבר, הדולר יגיע מהר מאד לנקודת המבחן הראשונה סביב 3.8 שקלים. הוא שבר את כל המחסומים הטכניים והפסיכולוגים וכצפוי כל מימוש הופך להזדמנות קנייה. כרגע לא נראים באופק כוחות שיביאו לשינוי מגמה. הדולר בעולם צפוי להמשיך להתחזק לאחר שיושלם התיקון בשווקים, בנק ישראל יעשה ככל יכולתו על מנת שהפיחות יימשך מכיוון שזה הגורם העיקרי שיכול להחזיר את האינפלציה למסלול חיובי, וכמובן שניצני האינתיפאדה ישמשו תירוץ מצוין לשחקנים הגדולים שהפכו בחודשיים האחרונים את כיוון ההימור שלהם, להסביר לכולנו שהפיחות יימשך".
משה שלום, ראש מחלקת המחקר של FXCM ישראל, סבור כי "המניע העיקרי לזינוק של הדולר היה ונשאר התחזקותו של הדולר בעולם. חלק מן הסיבות ניתן לתלות על עונת דוחות טובה בוול סטריט והשיפור בנתוני המקרו, וחלק על רקע הירידה באמון של המשקיעים במדינות המיוצגות על ידי המטבעות המובילים ובמיוחד האירו.
"העלייה בחוזקו של הדולר האמריקאי מתרחשת במקביל לעלייה בתשואות על האג"ח של ארצות הברית, המבטאת את האמון הגובר של המשקיעים בהתאוששות של כלכלת ארצות הברית, וההערכות כי הבנק הפדרלי יתחיל ב-2015 בהעלאות ריבית. כמו כן, בניגוד לשנים האחרונות, שבהן הדולר היה במגמת ירידה חדה, ניתן לזהות כעת קורלציה חיובית בין הדולר לבין מדדי המניות בוול סטריט", לדבריו.
כלכלני בנק לאומי סבורים כי אם תמשיך התחזקות הדולר מול השקל, זה עלול לתרום לעלייה קלה בסביבת האינפלציה בישראל בחודשים הקרובים, אך גם עשוי לתרום להתאוששות בייצוא הישראלי במהלך שנת 2015.
הכלכלנים בבנק אגוד מציינים, כי "מגמת ההתחזקות של הדולר מול השקל, שצפויה להמשך בטווח הזמן הקרוב אם כי בצורה מתונה יותר, נובעת הן מסיבות מאקרו כלכליות של שיפור בכלכלה האמריקאית מול האטה בישראל, הן מהפחתות הריבית של בנק ישראל, שיתכן ויפחית את הריבית בעוד 0.1%-0.15% במהלך החודשים הקרובים, והן מהחשש להסלמה במצב הביטחוני לאור האירועים האחרונים בירושלים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.