חברת ההנדסה ברן הודיעה היום (ב') על אפשרות לחתימת חוזה ענק, בהיקף של יותר מ-200 מיליון דולר (כ-700 מיליון שקל). מניית ברן הגיבה בזינוק של כ-7% להודעה, שמחק את רוב הירידות שרשמה מתחילת השנה, וכעת היא נסחרת סביב שווי חברה של כ-200 מיליון שקל.
ברן, הנמצאת בשליטת מאיר דור (היו"ר) ואלכסנדר נסיס, הסתפקה בהודעה קצרה שלפיה היא מנהלת מו"מ מתקדם עם רשות מדינתית להקמה ובנייה של פרויקט תשתיות משמעותי.
עוד הוסיפו, כי עצם קיום העסקה "מותנה בהליכי אישורה על-ידי גופי ממשל באותה המדינה, ובכל מקרה, השלמת העסקה וביצועה כאמור, כפופים לחתימה על הסכם מחייב בין הצדדים ולהשגת מימון לפרויקט".
נראה כי ברן, המספקת שירותי הנדסה, ניהול פרויקטים ותשתיות תקשורת, פועלת בחודשים האחרונים בניסיון להאיץ את הפעילות הבינלאומית שלה, והיא הודיעה על כמה חוזים בהיקף מצטבר של עשרות מיליוני דולרים.
אלה כללו בין היתר הזמנת המשך להקמת אתרי תקשורת בדרום מזרח אסיה (כ-12 מיליון דולר), הסכם מסגרת להקמת פרויקט תשתיות בשוויץ (עשרות מיליוני דולרים), הקמת מערכת בקרה לחברת רכבות דרום אפריקאית (כ-8 מיליון דולר) ואספקת שירותים יחד עם שותפים לחברת נפט ברוסיה (38 מיליון שקל).
עיקר פעילותה של ברן היא במתן שירותים ופתרונות הנדסיים וניהוליים לקידום וביצוע פרויקטים בתחום תכנון הנדסי, תשתיות תקשורת, תחבורה, אנרגיה ופיתוח, טיפול והולכת מים. בחברה הסבירו בדוחות הכספיים לרבעון השני של 2014 כי התקופה האחרונה "מסתמנת ומתאפיינת במיעוט השקעות ופרויקטים בתחומי הפעילות הרלוונטיים לחברה בישראל, ובתחרות עזה סביב אותם פרויקטים שבכל זאת מתקדמים. הדבר בא לידי ביטוי בירידה בהיקפי הפעילות בישראל ובשחיקת הרווחיות, באופן בולט ביחס לתקופות עבר".
עוד הוסיפו שם, כי "עצירה בפרויקטים קיימים ועיכוב בקידום פרויקטים חדשים מתרחשים בשל סיבות של סביבה כלכלית ועסקית (בתחומי התעשייה הכבדה והמסורתית) ובשל סיבות רגולציה ותכנון משקי (בתחומי הגז, התקשורת ומשק האנרגיה), שהשפיעו על היקף הפעילות ופגעו ברווחיות".
מפילוח הפעילות של החברה עולה, כי הכנסות ברן בינלאומי ירדו במחצית השנה ב-23% ל-108 מיליון שקל, אולם היא הצליחה לצמצם משמעותית את ההפסדים התפעוליים שלה מפעילות זו, מ-8 מיליון שקל לפחות מ-1 מיליון שקל. הכנסות ברן ישראל במחצית השנה נחלשו בשיעור מתון של כ-4% ל-122 מיליון שקל, בעוד שהרווח התפעולי מהן צנח ב-60% לכ-6 מיליון שקל.
הכנסות ברן במחצית הראשונה של השנה נחלשו ב-14% ל-232 מיליון שקל, והיא אמנם צמצמה את הפסדיה התפעוליים מ-25 מיליון שקל ל-4.5 מיליון שקל, אולם השורה התחתונה המשיכה להיות שלילית, עם הפסד של כ-13 מיליון שקל - לעומת הפסד של 24 מיליון שקל במחצית המקבילה אשתקד.
נתונים אלה ממשיכים את המגמה השלילית שהציגה החברה ב-2013, שאותה סיכמה עם צניחה של 31% בהכנסות, שעמדו על 534 מיליון שקל, והפסד שנתי של 65.5 מיליון שקל - חלק ניכר ממנו בגין חובות מיזם הרכב החשמלי הכושל בטר פלייס, שעבורו הקימה ברן כמה עשרות תחנות הטענה.
המספרים של ברן
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.