כשאנחנו חושבים על פלסטיק מזהם ולא מתפרק, אנחנו בדרך כלל חושבים על שקיות ובקבוקי פלסטיק. תחום נוסף שרובנו לא מודעים אליו, ואשר משתמש בכמויות אדירות של פלסטיק ואלומיניום, הוא תחום החמגשיות.
בישראל לבדה משתמשים ב-500 אלף חמגשיות מדי יום, מה שלאורך שנה מצטבר לקרוב ל-3,000 טון פלסטיק ואלומיניום שאינם מתפרקים. סטארט-אפ ישראלי בשם אקוסי הצליח לפתח טכנולוגיה אשר מתחרה במגשיות הקייטרינג התעשייתי, ומהווה פתרון זול וירוק למגשיות הסטנדרטיות.
אקוסי סיימה את שלבי הפיתוח, ההמצרה והתקינה המלאה של מגשית המזון שלה, ואם היא תצליח לגייס 3.5 מיליון דולר על מנת להעביר את מפעל הייצור לארץ, היא מקווה לנגוס בחלק משוק המזון המוכן שמגלגל 500 מיליארד דולר בשנה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.