חברת אפרנת גייסה 4.5 מ' ד' עבור טיפול חדשני לסרטן

החברה מתבססת על מחקרים שנויים במחלוקת של פרופ' אמריקני שהבטיח "ריפוי מוחלט" לסרטן, אבל רוצה לבחון אותם בכלים של מדע אמיתי

אם תחפשו בגוגל את המילה GcMAF, תגלו מגוון אתרים בעלי שמות משונים שרשומים במדינות נידחות, שיציעו לכם חומר פלא שמרפא, לכאורה כמובן, את כל סוגי הסרטן וגם אוטיזם. באותם אתרים ניתן למצוא חוות דעת של רופאים נטולי אינטרס - שוב, לכאורה - שמשווקים באגרסיביות את החומר שאינו מאושר בארה"ב וטוענים שהוא מהווה מזור לרוב בעיות האנושות.

GcMAF הוא חומר שמופיע באופן טבעי בגוף האדם, אשר נחקר בהרחבה על ידי פרופ' נבוטו יממוטו מאוניברסיטת טמפל בפילדלפיה, ארה"ב. ידוע כי החומר הזה מעורר את פעילות המערכת החיסונית, כפי שמבטיחים משווקיו, אולם למרות הגדרתו כ"תרופת פלא" על ידי יממוטו כבר ב-1997, טרם בוצעו מחקרים רשמיים אשר מאשרים שהחומר אכן יעיל נגד סרטן.

ארגון חקר הסרטן בבריטניה טוען כי ההייפ סביב המוצר הוא שרלטנות. הארגון הזה וגופים נוספים, מצביעים על כך שמאמרים שנכתבו על ידי יממוטו נמחקו מכתבי העט בהם הופיעו, עקב מגוון של בעיות אתיות לרבות צירוף שמות כותבים שלא קשורים לנושא והצגת גושפנקות מ"גופי מחקר" שהוקמו רק לצורך כך או שמעולם לא היו קיימים.

לתוך הקלחת הזו נכנסה חברת אפרנת (Efranat) הצעירה מישראל, אשר מאמינה בחומר ה-GcMAF, ורוצה לבדוק אותו פעם אחת כמו שצריך, בתקווה כי תגלה כי למרות המוניטין המפוקפק, לחומר אכן יש סגולות חיוביות. פרופ' יממוטו שנזכר לעיל הביא אליה את הידע והפטנטים שלו, אך כיום הוא אינו מעורב בפעילות של אפרנת.

החברה, שביצעה בהצלחה ניסויים בבעלי חיים וניסויים ראשוניים בבני אדם, השלימה היום גיוס של 4.5 מיליון דולר ממשקיעים פרטיים בהם אוליבר קורמיי (ממקימי באטרי ונצ'רס), ד"ר שמואל קבילי שהמציא פטנטים בבסיס תרופות לסרטן בחברת ג'ננטק, איציק וחיים פרידמן מייסדי חברת סטארלימס שנרכשה על ידי תאגיד אבוט ויובל ינאי, בעבר סמנכ"ל הכספים של גיוון אימג'ינג. החברה נוסדה על ידי בעז שוהם ואבי לוין שפועלים ליישם את הידע של יממוטו, והיא מעסיקה עשרה עובדים.

הרעיון של שפעול המערכת החיסונית של הגוף נגד הסרטן תופס בשנים האחרונות תאוצה. כמה תרופות חדשות בתחום זה אושרו לאחרונה, והן מציגות תוצאות מרהיבות. רוב התרופות שאושרו פועלות על הזרוע של המערכת החיסונית שיש לה זיכרון נלמד - היא תוקפת גופים שמזוהים על ידה ספציפית כפולשים, בשל ניסיון העבר. למערכת החיסון יש גם זרוע שניה, שבה עוסקת אפרנת, אשר תוקפת כל פולש זר גם מבלי שיש לה זיכרון קודם שלו. המערכת הזו מעוררת מקרופגים - תאים שתפקידם לבלוע תאים אחרים ומולקולות גדולות. ה-GcMAF הטבעי של הגוף משתתף במנגנון זה. בחולי סרטן הוא קצת חסר, ובמקביל - פעולת המקרופגים אצלם מנוונת. אך האם ניתן לתקן זאת על ידי הוספת GcMAF?

לדברי אורי יוגב, מנכ"ל החברה, ולשעבר מנכ"ל חברת מוצרי המעבדה אתרוג (שייסד יחד עם קבילי): "התחלנו את העבודה עם החומר GcMAF מאפס. פיתחנו פורמולציה חדשה, יציבה יותר ומוגנת פטנט. ייצרנו את החומר במפעל של חברת קמהדע, המאושר על ידי ה-FDA. אפרנת ביצעה ניסוי בסרטן ספונטני של כלבים (כלומר סרטן בו הכלבים חלו באופן טבעי ולא הודבקו במעבדה), שחלקם הבריאו לחלוטין. ניסוי ב-30-40 חולים במגוון סוגי סרטן נערך בימים אלה בשיבא".

לדבריו: "יממוטו הוא אדם לא צעיר. הוא חקר את הנושא ואחר כך הניח לו, ובעצם 'ישב' כמה שנים על הפטנט. כיוון שזו מולקולה טבעית בגוף, הפטנט לא קשור לחומר, אלא רלוונטי רק לתהליך הייצור. לכן היה קל לעקוף אותו וקל לכל מיני טיפוסים ברחבי העולם, למכור את ההבטחה הזו כשיממוטו עצמו לא קידם זאת. למשל רופא אחד בשם ד"ר דיוויד נוקס הקים חברה באיי גרנזי שמשווקת מבחנות בהן לכאורה ישנו החומר. אנחנו קנינו ממנו מבחנה ולא הצלחנו למצוא את המולקולה בתוכה. אנחנו מתרחקים מהאנשים האלה ומעניין אותנו רק לייצר ולבדוק את החומר על פי כל הכללים".

כאמור, אפרנת פיתחה פורמולציה חדשה של החומר, המשפרת את יציבותו ומאפשרת את השימוש הקליני בו, והיא מוגנת פטנט. בימים אלה היא עורכת ניסוי ראשוני בבני אדם, כדי לבחון את בטיחות המוצר.

"אני מאוד זהיר בענייני סרטן", אומר יוגב, "אפילו התרופות החדשות לא נותנות מענה לכל החולים ולכל הגידולים, אבל העתיד הוא באימונותרפיה - השפעול של המערכת החיסונית".

את החברה ייצג עו"ד גיא הדר ממשרד איתן, מהולל ושדות, עורכי דין ועורכי פטנטים.

GcMAF
 GcMAF