רוסיה חשפה יוזמה חדשה להפצת המסר של מוסקבה ב-30 שפות באמצעות הרדיו והאינטרנט. זהו האחרון בשורת מאמצים שעושה מוסקבה להעצמת מלחמת האינפורמציה שלה עם המערב.
באתר אינטרנט חדש שהושק אתמול (ב'), ושהיה עד כה זמין רק באנגלית, מופיעים מאמרים אנטי-אמריקאיים כגון המאמר "פשעים נשיאותיים: אז ועתה", שמשווה את המשרד לביטחון הפנים של ארה"ב לגסטפו הנאצי.
הרדיו ואתר האינטרנט ישלימו את תחנת הטלוויזיה החדשותית הצומחת של הקרמלין, RT, שביום חמישי שעבר השיקה אתר בשפה הגרמנית, לאחר שבסוף אוקטובר פתחה ערוץ בשפה האנגלית שמתמקד בבריטניה. התחנה מתכננת להשיק גם אתר אינטרנט וערוץ טלוויזיה בשפה הצרפתית.
שידורי הרדיו החדשים ואתרי האינטרנט בשפות הזרות ינוהלו ממשרדים ב-25 ערים גדולות בעולם, כולל בייג'ינג, וושינגטון וברלין. בכל משרד יהיו 30-100 עובדים.
רשת תחנות הרדיו ואתרי האינטרנט תשדר בשנה הבאה ב-30 שפות ותיקרא "ספוטניק" - שמה של החללית הסובייטית הראשונה שהמריאה לחלל ב-1957. השם "ספוטניק" מזכיר גם את העידן שבו בנתה מוסקבה רשת של שידורי חדשות בשפות זרות במטרה ליצור אהדה לאידיאולוגיה שלה, וזאת במקביל למאמציה לחתור תחת מעמדה של ארה"ב.
רוסיה עושה מאמצים קדחתניים לחדש ולהרחיב את מנגנון הפרופגנדה מעידן המלחמה הקרה, בייחוד לאחר שהמשבר באוקראינה הוביל לעימות חדש בין מוסקבה למערב.
סעיף המימון של RT - ערוץ חדשות שהושק ב-2005 תחת השם "רוסיה היום" - בתקציב הפדרלי של רוסיה הוגדל מ-250 מיליון דולר השנה ל-340 מיליון דולר בשנה הבאה. המימון הממשלתי לסוכנות הידיעות "רוסיה סגונדיה", שהוקמה לאחרונה, ושמפיקה את "ספוטניק", יגיע בשנה הבאה ל-140 מיליון דולר.
לרוסיה כבר יש כמה ערוצי רדיו בשפות זרות שמופקים ברובם במוסקבה, אך בפרויקט החדש יועסק מספר גדול יותר של עובדים במספר גדול יותר של מקומות.
הקרמלין משקיע בפרויקטים אלה במקביל להידוק העקבי של הפיקוח על אמצעי התקשורת ברוסיה, באמצעות צעדים שכוללים גם חוק חדש שאוסר על זרים להחזיק יותר מ-20% בכל נכס תקשורתי רוסי כלשהו.
CNN יוצאת מרוסיה
החברה-האם של CNN, טרנר אינטרנשיונל, התייחסה לצעדים אלה כאשר הודיעה אתמול כי רשת החדשות בכבלים משעה את השידורים ברוסיה. בינתיים "מבצעת טרנר אינטרנשיונל הערכה על אופציות ההפצה של CNN ברוסיה, לנוכח השינויים האחרונים בחקיקה הרוסית על אמצעי התקשורת", לדברי החברה.
טרנר אינטרנשיונל הוסיפה כי משרד החדשות של CNN במוסקבה לא יושפע מההחלטה.
מאמציה של רוסיה להרחיב את נוכחותה בתקשורת הבינלאומית מוכיחים כי הנשיא ולדימיר פוטין מנסה למצב את רוסיה כקול אנטי-אמריקאי מוביל בזירה העולמית, וזאת במקביל להחרפת העימות בינו לבין המערב.
מנהיגים באירופה ובארה"ב מטילים על רוסיה את עיקר האשמה באלימות המשתוללת באוקראינה, אך פוטין ואמצעי התקשורת הממלכתיים הרוסיים מאשימים את ארה"ב בהסתה למרד נגד רוסיה באוקראינה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.