מחירי הדירות ירדו בשיעור זניח של 0.1% בחודש ספטמבר, בהמשך לירידה של 0.6% באוגוסט - כך עולה ממדד מחירי דירות בבעלות של הלמ"ס, שפורסם היום (ו'). זו הפעם הראשונה שנרשמת ירידה דו-חודשית במדד מאז אוקטובר-נובמבר 2011.
מלבד התעכבות אישור הצעת חוק מע"מ 0% שגרמה לקיפאון בשוק ולירידה מסוימת במחירים, ספטמבר הושפע גם מחלק מחגי תשרי שחלו באותו חודש, מה שגורם לחולשה עונתית. זאת, בהמשך למבצע "צוק איתן" שפגע בשוק באוגוסט.
אם כן, מדד מחירי הדירות של הלמ"ס, שמשמש את בנק ישראל בבואו לקבוע את המדיניות המוניטרית והמקרו-יציבותית, עומד על 345.6 נקודות. מחירי הדירות עלו ב-3.2% מתחילת השנה, ב-5.2% בשנה שהסתיימה בספטמבר וב-95% מתחילת גל העליות הגדול במאי 2007.
הלמ"ס פרסמה היום סיכום רבעוני של המחירים בשוק הנדל"ן למגורים, כאשר מחירי הדירות ברבעון השלישי עלו ל-1.332 מיליון שקל בממוצע ברמה הארצית לעומת 1.299 מ' ש' ברבעון השני (2.5%). בירושלים אמנם נרשמה ירידה של 0.7% ל-1.688 מ' ש', אך בשאר האזורים עלו המחירים: בת"א עלייה של 2.4% ל-2.428 מ' ש', בחיפה 4.2% עלייה ל-1.054 מ' ש', בגוש דן 7.8% זינוק ל-1.545 מ' ש', בדרום עלייה של 3% ל-904 אלף שקל ובשרון עלייה של 0.2% ל-1.653 מ' ש'.
להורדת מחירי הדירות בפילוח לפי אזורים וגודל הדירה - לחצו כאן
ההערכות בשוק הנדל"ן הן כי הקיפאון הינו זמני ונגרם כידוע מחוסר הוודאות סביב תוכנית מע"מ 0%. החוק תקוע כעת אצל יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין לאחר שאושר בוועדת הכספים בתחילת השבוע, אולם שר האוצר יאיר לפיד מתנה את העברת תקציב המדינה לשנת 2015 באישור חוק מע"מ 0%.
לפי התכנון המקורי באוצר, החוק אמור להגיע לכנסת עוד החודש ולהיכנס לתוקף עד אמצע דצמבר, לאחר שהשמאי הממשלתי ישלים את עבודת קביעת תקרת מחירי הדירות שיקנו את הטבת המע"מ בכל אזור.
סימנים ראשונים לכך ששוק הנדל"ן כבר מתעורר מתרדמת התקבלו בנתונים שפרסם השבוע משרד האוצר. הנתונים העידו על זינוק של 14% בהיקף העסקאות בספטמבר לעומת אוגוסט, כאשר הזוגות הצעירים הובילו את השוק עם קפיצה של 24% במספר העסקאות שביצעו. (לסיפור המלא)
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.