מגזר הטכנולוגיה הוא הגדול ביותר במדד S&P 500 האמריקאי, והוא גם בין המגזרים הטובים מבחינת התשואה שהניב למשקיעים.
בשנה האחרונה הוא הצטיין בתור אפיק ההשקעה הטוב ביותר, לצד מגזר הבריאות, עם תשואה של כ-26%, זאת בהשוואה לתשואה של 16% שהניב מדד S&P 500 באותה התקופה. הדבר משקף את הביצועים הטובים של חברות הטכנולוגיה האמריקאיות מבחינת שיעורי הצמיחה והרווחיות, גם במצב של צמיחה מתונה יחסית בכלכלה הגלובלית.
יחד עם זאת, מגזר הטכנולוגיה נתפס עדיין בקרב המשקיעים בתור אפיק השקעה בעל סיכון גבוה, בשל השינויים המהירים המתרחשים בתחומי טכנולוגיה שונים, המשפיעים על כולנו. עושה רושם כי המשקיעים הוותיקים, שזוכרים היטב את התפוצצות בועת הדוט.קום בשנת 2000, מרגישים עדיין חוסר נוחות מסוימת להשקיע במגזר זה.
בהקשר זה נציין, כי מגזר הטכנולוגיה עבר שינוי מבני משמעותי במשך העשור האחרון, והחברות המובילות בתחום התמקדו בשיפור הרווחיות, במקביל לאסטרטגיית הצמיחה. נוסף על כך, במגזר הטכנולוגיה ניתן לראות תופעת מובילות חריגה של חברות בתת-מגזרים ספציפיים, שנובעת מיתרונות לגודל בעולם הגלובלי ומהעדפת המשתמשים, עסקיים ופרטיים יחד, של פתרון אחד מוביל. בין השאר, ניתן לציין את האייפון של אפל (סימול: AAPL), פתרונות התוכנה הארגונית של מיקרוסופט (MSFT), ציוד תקשורת של סיסקו (CSCO) ועוד.
כתוצאה מכך מציגות חברות הטכנולוגיה האמריקאיות שיעורי רווחיות גבוהים, עם תזרימי מזומנים איתנים וקופות מזומנים דשנות, המוערכות בעשרות מיליארדי דולרים לחברה בודדת. הדבר מאפשר לחברות אלה להציף ערך עבור המשקיעים גם בצורה שמאפיינת את חברות הערך מהעולם המסורתי של "הכלכלה הישנה", כמו תחומי התרופות, המזון או המשקאות. בשנים האחרונות ניתן לראות תופעה ברורה של העלאת תשלומי דיבידנד בקרב חברות הטכנולוגיה המובילות, אשר מאירות פנים לא למשקיעי הצמיחה, אלא גם למשקיעי הערך.
בולטות בהיעדרן
משקיעי הערך, שמעוניינים בתשואה שוטפת גבוהה, עשויים כעת למצוא כלי השקעה גם במגזר הטכנולוגיה, באמצעות קרן הסל First Trust NASDAQ Technology Dividend Index Fund (סימול: TDIV).
הקרן, מטעם חברת ניהול First Trust, הוקמה לפני כשנתיים, באוגוסט 2012, ומאז צברה נכסים של כ-750 מיליון דולר. הקרן משקיעה בחברות הטכנולוגיה הנסחרות בנאסד"ק, בעלות שווי שוק גבוה מ-500 מיליון דולר, אשר נוהגות במדיניות דיבידנד עם תשואה שנתית של יותר מ-0.5%. דמי הניהול השנתיים של קרן TDIV עומדים על 0.5%.
הקרן מחזיקה בכ-100 מניות, בדומה למדד 100 NASDAQ, אך מתאפיינת בתנודתיות נמוכה יחסית ובתשואת דיבידנד גבוהה יותר. ב-12 החודשים האחרונים הניבה קרן TDIV תשואת דיבידנד שנתית של 2.6% - כפול מתשואת הדיבידנד של 1.3% שהניב מדד נאסד"ק, ואף מעל תשואת הדיבידנד של מדד S&P 500 הרחב, העומדת על 1.8%.
עשר המניות המובילות בהרכב קרן TDIV הן חברות הטכנולוגיה המובילות בתחומן: אפל (AAPL) עם נתח של 8.9%, מיקרוסופט (MSFT) עם נתח של 8.8%, סיסקו (CSCO) עם נתח של 8.3%, אינטל (INTC) עם נתח של 7.8%, יבמ (IBM) עם נתח של 6.8%, ולאחר מכן המניות ORCL, QCOM TXN, HPQ ו-EMC, עם החזקות קטנות יותר.
מבחינת חשיפה לפי תת-מגזרים, מניות השבבים מהוות נתח של כ-21% בהרכב הקרן, מניות החומרה (כולל AAPL) - כ-18%, מניות התוכנה - כ-17%, מניות ציוד תקשורת - 14% ועוד.
בולט היעדרן מהקרן של חברות האינטרנט, ובראשן גוגל (GOOG) ופייסבוק (FB), שאינן נוהגות (עדיין) במדיניות תשלומי דיבידנד לבעלי מניותיהן.
קרן סל TDIV
חברה מקימה: First Trust
מועד השקה: אוגוסט 2012
סך נכסים: 750 מיליון דולר
דמי ניהול: 0.5% לשנה
תשואת דיבידנד בשנה אחרונה: 2.6%
החזקות מובילות: אפל (8.9%), מיקרוסופט (8.8%), סיסקו (8.3%), אינטל (7.8%), יבמ (6.8%)
הכותב הוא אנליסט בכיר בבנק ההשקעות אופנהיימר ישראל. אין לראות באמור הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך, והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.