איזו אווירה, איזה יין: חגיגות הבוז'ולה, היין הראשון של הבציר האחרון, הן כבר מזמן לא נכס בלעדי של צרפת.
כשחושבים על חגיגות יין צרפתיות, מניחים שמדובר במסורת של מאות שנים. אבל החג הזה הוא די חדש: עד למלחמת העולם השנייה היה קיים בצרפת חוק לפיו אסור לבקבק את היין מהציר החדש עד לבציר הבא. זה לא אומר שלא שתו יין חדש, אבל בגלל המגבלה החוקים, נהגו לשתות אותו היישר ממיכלי התסיסה.
אחרי המלחמה, בעקבות המשבר הכלכלי, הוחלט לבטל את החוק באזור בוז'ולה, אזור שלא נחשב לאזור יין משובח במיוחד ולראשונה בוקבק היין מהבציר שזה עתה הסתיים. 10 שנים מאוחר יותר, באמצע שנות החמישים, מגיע ז'ורז' דובף לפריז ומכריז על היין שלו כ"בוז'ולה נובו" ובעצם מייסד את החג.
השאר היסטוריה, ואתם מוזמנים לצפות בגרסה הישראלית לחגיגות הבוז'ולה בסרטון המצורף...
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.