הדולר המשיך גם היום (ד') להתחזק מול השקל ושערו היציג ננעל על 3.871 שקלים, עלייה של כ-0.2%. האירו התחזק מול השקל בכ-0.31% ושערו היציג ננעל על 4.818 שקלים.
בשוק העולמי נחלש הדולר מול האירו בכ-0.2%, לרמה של 1.24 דולרים לאירו. מול הין הדולר נסחר בירידה של כ-0.25% ל-117.6 ין לדולר.
גורמים בשוק מציינים כי בנק ישראל התערב היום במסחר ורכש 100-200 מיליון דולר, ככל הנראה במסגרת תוכנית הרכישות הקבועה כדי לנטרל את השפעה מכירות הגז מ"תמר". גורם בשוק מסר ל"גלובס" כי "בנק ישראל היה אמור לקנות עוד 700 מיליון דולר עד סוף השנה במסגרת תוכנית הרכישות כנגד הגז, עכשיו נותרו לו עוד כ-500-600 מ' ד' לקנות".
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול נכסים, מציין כי "האכזבה מנתוני מדד אמון הצרכנים שפורסם אמש בארה"ב וחג ההודיה שיחול שם מחר תמכו במכירת הדולר אל מול המטבעות המרכזיים ובהתחזקות האירו, הין היפני, הלירה שטרלינג והפרנק השוויצי".
אתמול דווח בארה"ב כי המשק האמריקאי צמח ב-3.9% ברבעון השלישי, לעומת קריאה קודמת של 3.3%. קצב הצמיחה במחצית הראשונה של השנה, 4.2%, הינו החזק ביותר מאז 2003.
במחלקת המחקר של FXCM ישראל הוסיפו כי "כרגע, כלכלת ארה"ב מציגה את שיעורי הצמיחה המעודדים ביותר, ובעוד הבנקים של יפן וגוש האירו מיישמים מדיניות של הרחבה כמותית, והבנק של סין מוריד ריבית, הבנק הפדרלי צפוי להתחיל להעלות ריבית כבר ב-2015, מה שמציב את הדולר ביתרון למול מטבעות העולם. אם הנתונים היום יהיו חיוביים, הדבר רק יגביר את ציפיות הריבית כלפי הדולר ויחזק את המטבע. מחר ועד סוף השבוע, בשל החג בארצות הברית, אנו צפויים לראות ירידה בתנודתיות במסחר בדולר, גם בעולם וגם למול השקל".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.