המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ב') בירידות שערים ברקע לנתונים שליליים שפורסמו היום בסין ונתונים מאכזבים שפורסמו בגוש האירו בסוף השבוע.
מדד הסטוקס 600 יורד בכ-0.5% לאחר שסיכם את החודש החולף עם עלייה של כ-3.1%, העלייה החדה ביותר מאז ינואר.
בסוף השבוע פורסם כי מדד המחירים לצרכן בגוש האירו עלה בשיעור בשנתי של 0.3% בנובמבר, ירידה לעומת הנתון שנרשם באוקטובר והצביע על עלייה של 0.4% באינפלציה. במקביל, פורסם כי שיעור האבטלה בגוש האירו נותר ללא שינוי באוקטובר ברמה של 11.5%, כאשר האבטלה באיטליה טיפסה לשיא של 13.2%.
בעקבות נתוני האינפלציה והאבטלה המאכזבים, לצד הצמיחה המזערית ברבעון השלישי וההאטה בביקושים, רבים תוהים האם נגיד הבנק המרכזי מריו דראגי יכריז השבוע בפגישת הריבית על "בזוקה" חדשה בדמות הרחבת מדיניות ההקלה הכמותית.
היום מחירי הנפט מסוג ברנט ו-WTI קורסים ביותר מ-2% ונסחרים סביב 67 דולר ו-64 דולר לחבית בהתאמה - רמות שלא נראו מאז 2010, כאשר משבר החוב בגוש האירו החל להחריף. מאז ההחלטה המפתיעה של קרטל הנפט אופ"ק שלא לחתוך את תפוקת הנפט, מחירי הזהב השחור קרסו בכ-10% והשלימו קריסה של יותר מ-40% מאז חודש יוני.
בזירת המאקרו האירופית פורסם היום כי מדד מנהלי הרכש בסקטור הייצר רשם קריאה של 50.1 נקודות בנובמבר בעוד הצפי בשוק עמד על קריאה גבוהה יותר של 50.4 נקודות.
בעקבות קריסת מחירי הנפט מניות האנרגיה רושמות ירידות חדות. נציין את ענקית האנרגיה בריטיש פטרוליום ו-Royal Dutch Shell .
נתונים שליליים בסין
בורסות אסיה ננעלו היום במגמה מעורבת. זאת, לאחר פרסום נתוני מאקרו בסין ויפן, שם עלתה הבורסה של טוקיו לשיא חדש מאז 2007, למרות שמוד'יס החליטה לחתוך היום (לאחר נעילת המסחר) את דירוג האשראי של יפן.
כאמור, מחירי הנפט קרסו בימים חמישי ושישי בשבוע שעבר, על רקע החלטת OPEC שלא לקצץ בתפוקה. ויש לא מעט אנליסטים המעריכים שהצניחה במחירים תימשך לפחות עד לרמה של כ-60 דולר לחבית. אנליסטים בדויטשה בנק ונומורה מעריכים כי רק ברמה של כ-60 דולר לחבית יהיו הרבה חברות מפיקות באזורים שונים בעולם, כמו במפרץ מקסיקו ובתוך קנדה וארה"ב שיעברו להפסדים ולא יהיה כדאי להן לבצע הפקה. אז תחול ירידה חדה בצד ההיצע, מה שיביא להתייצבות במחירים
ביפן דווח היום כי השקעות ההון של חברות ומפעלים זינקו ברבעון השלישי של 2014 ב-5.5% לעומת הרבעון המקביל ב-2013.
אחד הדיווחים שהעיבו על הנתון שחיובי שפורסם ביפן הוא ההודעה של סוכנות הדירוג מוד'יס, שהודיעה לאחר נעילה המסחר בבורסות אסיה כי היא תותכת את דירוג האשראי של המדינה ל-A1 לעומת הדירוג הקודם שעמד על AA3. זאת ברקע לחוסר הוודאות הכלכלי והפוליטי שאליו נקלעה המדינה.
בסין דווח כי מדד מנהלי הרכש (הנתון הרשמי) עמד בחודש נובמבר ירד ל-50.3 נקודות לעומת צפי כלכלנים ל-50.6 נקודות ולעומת 50.8 נקודות באוקטובר.
על רקע הירידה החדה במחירי הנפט והזהב נרשמות ירידות במניות חברות האנרגיה והכרייה בבורסות האזור ומנגד נמשכות העליות במניות חברות התעופה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.