המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ג') במגמה מעורבת, כאשר מלבד מדד הדאקס הגרמני כל הבורסות סיימו בירוק. זאת, ברקע לספקוליציות לפיהן הבנק המרכזי האירופי ירחיב את תוכנית הרכישות שלו וכן התייצבות במחירי הנפט והערכות כי סין תכריז על תוכנית לאישוש הכלכלה.
מחיר הנפט שב לרדת היום לאחר עלייה חדה אתמול (שבאה לאחר הצניחה שנרשמה בימים האחרונים...). מחיר חבית מסוג "ברנט" נסחר בירידה של 0.5% לרמה של 72.17 דולר.
איציק נוי, מנכ"ל קבוצת ההשקעות הבינלאומית Smart Capital, מציין כי "השפעת החלטת ארגון אופ"ק, תייצר אפקט חיובי מאוד על נתוני המאקרו של ארה"ב וסין. בשנת 2013, סין עקפה את ארה"ב כיבואנית הגדולה ביותר של נפט, ותלויה ביבוא של 60% מאספקת הנפט שלה. הירידה החדה במחירי הנפט, מתורגמים ישירות לחסכון מט"ח עצום כמו גם אצל ארה"ב, היבואנית השנייה בגודלה בעולם. אנו צופים צמיחה ברבעון הקרוב והבא אחריו בתמ"ג של שתי המעצמות כתוצאה ישירה של הקריסה במחירי הזהב השחור אשר יתבטא, בהמשך התחזקותו הכללית של הדולר".
גוברות הערכות בשווקים לפיהן הבנק המרכזי האירופי יודיע ביום חמישי בפגישת הריבית והמדיניות המוניטארית על הרחבת רכישות האג"ח, במטרה לחלץ את גוש האירו מאיום הדפלציה ולהמריץ את הכלכלה המדשדשת.
המסחר בוול סטריט הסתיים בירידות אתמול ואילו באסיה נרשמה מגמה מעורבת.
הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר היום את הריבית ללא שינוי, ברמה של 2.5%, זה החודש ה-16 ברציפות.
המסחר בוול סטריט ננעל כאמור אתמול בירידות, ברקע למגמה שלילית ששלטה במסחר באירופה, נתונים מאכזבים לגבי מכירות ה"בלאק פריידיי" בסוף השבוע והטלטלות בשוק הסחורות. בזירת המאקרו פורסם מדד מנהלי הרכש, שלא עמד בצפי.
בזירת המאקרו האירופית פורסם אתמול כי מדד מנהלי הרכש בסקטור הייצר רשם קריאה של 50.1 נקודות בנובמבר בעוד הצפי בשוק עמד על קריאה גבוהה יותר של 50.4 נקודות.
בסוף השבוע פורסם כי מדד המחירים לצרכן בגוש האירו עלה בשיעור בשנתי של 0.3% בנובמבר, ירידה לעומת הנתון שנרשם באוקטובר והצביע על עלייה של 0.4% באינפלציה. במקביל, פורסם כי שיעור האבטלה בגוש האירו נותר ללא שינוי באוקטובר ברמה של 11.5%, כאשר האבטלה באיטליה טיפסה לשיא של 13.2%. בעקבות נתוני האינפלציה והאבטלה המאכזבים, לצד הצמיחה המזערית ברבעון השלישי וההאטה בביקושים, רבים תוהים האם נגיד הבנק המרכזי מריו דראגי יכריז השבוע בפגישת הריבית על "בזוקה" חדשה בדמות הרחבת מדיניות ההקלה הכמותית.
בסין דווח אתמול כי מדד מנהלי הרכש (הנתון הרשמי) עמד בחודש נובמבר ירד ל-50.3 נקודות לעומת צפי כלכלנים ל-50.6 נקודות ולעומת 50.8 נקודות באוקטובר.
בטוקיו רשמו מניות אולימפוס וטושיבה עליות חדות של כ-2%. בסיאול רשמה מניית יונדאי ירידה של יותר מ-1%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.