לאחר "הפוגה" קלה, הדולר שב היום (ב') להתחזק מול השקל ביומו הראשון של שבוע המסחר המקומי במט"ח ושערו היציג רחוק מרחק נגיעה מרף ה-4 שקלים. המטבע האמריקאי התחזק בכ-0.8% לרמה של 3.992 שקלים. האירו היציג נותר יציב מול השקל ונקבע על 4.892 שקלים.
ביום שישי בשוק המקומי שערו היציג של הדולר ירד ב-0.6% ונקבע ב-3.96 שקלים והאירו היציג נחלש ב-0.2% ל-4.8969 שקלים. בסיכום השבוע החולף הדולר התחזק כ-1.6% מול השקל והאירו עלה כ-1.25%.
בנק ישראל דיווח אתמול כי יתרות המט"ח לחודש נובמבר הסתכמו ב-86.328 מיליארד דולר, קיטון בסך 88 מיליון דולר לעומת סוף החודש הקודם. הקיטון נובע מהעברות המגזר הפרטי בסך כ-141 מיליון דולר, והעברות הממשלה לחו"ל בסך כ-123 מיליון דולר. הקיטון קוזז על ידי שערוך יתרות מטבע חוץ בסך כ-26 מיליון דולר ורכישות מטבע חוץ על ידי בנק ישראל בסך 150 מיליון דולר בנובמבר, כחלק מתכנית הרכישות שנועדה לקזז את ההשפעה מהפקת גז בישראל על שער החליפין.
ביום שישי פורסם בארה"ב דוח תעסוקה חזק מאוד לחודש נובמבר, שהצביע על תוספת של 321 אלף משרות חדשות לשוק העבודה האמריקאי במגזר הלא חקלאי. מדובר בתוספת המשרות החודשית הגבוהה ביותר מאז 2012. הצפי היה לתוספת של 235-200 אלף משרות, לאחר תוספת של 243 אלף משרות בחודש אוקטובר. שיעור האבטלה נותר ללא שינוי על 5.8% - בהתאם לתחזיות, שפל מאז 2008. גם הנתונים של אוקטובר וספטמבר עודכנו כלפי מעלה.
דוח התעסוקה החזק מגביר בקרב המשקיעים את הציפיות להעלאת ריבית מצד הפדרל ריזרב לראשונה מאז 2008 וזה גם גרם לדולר לעלות מול המטבעות המרכזיים לשיא מאז מארס 2009.
ברקע למסחר במט"ח, אם לא יהיו הפתעות יוצאות דופן, הכנסת תצביע היום על פיזורה ותודיע רשמית על הליכה לבחירות ב-17 במארס 2015. עד יום רביעי יסיימו חברי הכנסת להצביע ברגע האחרון גם על הצעות חוק שעליהן הגיעו להסכמה סיעות הקואליציה והאופוזיציה ואז הכנסת תצא לפגרת הבחירות שלה. מרגע הפיזור יאיצו המפלגות את ההכנות לפריימריז השונים שצפויים להתקיים בינואר.
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר, כי "התנודתיות במסחר בדולר-שקל ממשיכה להיות גבוהה וכי זוהי תגובה טבעית ומתבקשת לאחר העלייה המסחררת של השבועות האחרונים כמעט בלי עצירה בדרך בדהרה לעבר ה-4 שקלים. פריצה של רמה זו צפויה להפעיל המון פקודות סטופ של סוחרי שורט ולהקנות מומנטום נוסף לצמד".
בנוסף, הם מציינים, "ברמה הטכנית, רמת 4 שקלים לדולר גם מסמנת את המקום שבו עובר קו מגמה יורד רב-שנתי המחבר את השיאים של 2007, 2009 ו-2012. פריצה ונעילה מעל רמה זו תהיה בעלת משמעות טכנית דרמטית ותתן את החותם הסופי לכך שהמגמה הרב-שנתית הפכה ממגמה יורדת למגמה עולה".
בפריקו מציינים, כי "פעילותם של סוחרי מטבע במסגרת מימוש אחזקות לקראת סוף השנה האזרחית תורמים להיצע דולרים ולמימוש רווחים. בזירה המקומית הפעילים המבקשים לממש רווחים טרם סיום שנת הכספים מוכרים דולרים סביב רמת ה3.98-4.02 שקלים לדולר ובכך בולמים את המשך פיחות השקל. להערכתנו כל זמן שרמת 3.92 ש' אינה נפרצת המגמה הפרו דולרית תומכת בהמשך התחזקות הדולר אף לעבר רמות הקיצון של שנת 2012 ובתנועה לעבר התחום 4.06-4.1 שקלים לדולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.