הנתונים החיוביים שפורסמו בסוף השבוע האחרון בארה"ב, ומשכו את השווקים שם ובשאר העולם לכיוון החיובי, לא דילגו גם על השוק המקומי. עליות השערים שנרשמו אתמול במעו"ף הובילו את המדד לרמת שיא חדשה, מרחק נגיעה מרמה של 1,500 נקודות.
בבית ההשקעות מור מציינים כי "מרבית הנתונים הכלכליים בארה"ב ממשיכים להשתפר ומעידים על שיפור בפעילות הכלכלית". עוד לדבריהם, "גם הירידה במחירי האנרגיה בארה"ב תוביל לגידול בהכנסה הפנויה ולהתרחבות הצריכה הפרטית. ניתן לראות את הצמיחה אצל החברות עצמן שנהנות ממגמה זו, ומציגות עלייה נוספת ברווחיות בתוצאות הרבעון השלישי".
עוד סבורים במור כי "גם השינוי בבחירות לסנאט האמריקאי לטובת הרפובליקנים, נתפס כחיובי לסקטור העסקי".
למרות כל זאת, שי מאור, סמנכ"ל השקעות במור בית השקעות, מציין כי "לדעתנו התנודתיות בשווקים תגבר, וזאת לאור הכוונה של הפדרל ריזרב (פד) להעלות ריבית החל מאמצע שנת 2015, אם הנתונים ימשיכו להיות חיוביים".
לדבריו, "קשה יהיה לאמוד את תגובת השווקים לשינוי מוניטרי זה, לאחר שנים של הרחבה מוניטרית אגרסיבית מאז המשבר של 2008, וכן את קצב עליית הריבית".
מאור מעריך כי "הפד יהיה זהיר בהעלאה של הריבית, שכן העלאה מהירה מדי יכולה לפגוע במגמת הצמיחה שהמשק חווה. צריך לזכור ששיעור האבטלה יורד, אך גם שיעור ההשתתפות נמצא בירידה, מה שמצביע על כך שאמריקאים רבים נפלטים ממאגר המועסקים".
למרות זאת, לתפיסתו "שוק המניות האמריקאי עדיין ראוי להשקעה, והמכפילים הם בהחלט סבירים וראויים להשקעה".
"מנגד", הוא מוסיף, "ניתן לראות שאירופה נמצאת בניגוד גמור למתרחש בארה"ב, ושם נרשמת האטה קשה עם אינפלציה מאוד נמוכה והשיפור לא נראה באופק. ה-ECB (הבנק האירופי המרכזי) לא הפתיע בהחלטתו האחרונה, ובעיקר מנהל את ציפיות המשקיעים בדיבורים, ופחות במעשים".
עוד מוסיף מאור כי "שיעור האבטלה הגבוה מהווה משקולת על הצמיחה באירופה, והממשלות הרלוונטיות לא מבצעות רפורמות בשוק העבודה כדי לעודד צמיחה".
פוטנציאל בנדל"ן המניב המקומי
לגבי השוק המקומי, מאור מציין כי "ניתן לראות דבר מעניין - מדד המעו"ף עלה מתחילת השנה בכ-12%, ואילו מדד ת"א 75 ירד בכ-3% ומדד יתר 50 ירד בכ-5%". הוא מסביר זאת בכך ש"העליות במעו"ף נבעו בעיקרן מארבע חברות - טבע, בזק, נייס ופריגו, המהוות כ-35% מהמדד, מה שמצביע על הצורך המהותי בבחירת מניות באופן סלקטיבי".
במור מסמנים את חברות הנדל"ן המניב המקומיות כבעלות פוטנציאל להשקעה, ומאור מסביר כי "בסביבת ריבית נמוכה, עלויות הגיוס של רוב החברות נמוכות יותר, והן ממחזרות חוב קצר ויקר לחוב ארוך וזול - מה שגורם לצמצום עלויות המימון ועלייה בשורת הרווח. רמות המינוף של רוב החברות הינן סבירות, הנכסים מהוונים בשיעורי היוון סבירים, ובחלק גדול מהחברות תשואת הדיבידנד אטרקטיבית אף יותר מתשואת האג"ח של החברה".
מאור גם מזכיר את מניית סאפיינס, המספקת פתרונות ותוכנה לענף הפיננסים. "שוק הביטוח עובר שינוי משמעותי, כאשר התחרות והרגולציה מניעות את חברות הביטוח להחליף מערכות", הוא מסביר. "המודל של סאפיינס מבוסס על חוזים ארוכי טווח עם הלקוחות, ומוצרי החברה הינם מוצרי ליבה אצל חברות הביטוח. מדובר בחברה צומחת הפועלת בשוק ענק, עם מחזור חיי-לקוח גדול ועם נראות גבוהה".
"לייצר סיכון סינתטי ברכיב החוב"
מאור גם מתייחס להתחזקות הדולר בתקופה האחרונה, ואומר כי "מהלך הורדות הריבית השפיע על שער מטבע החוץ, וראינו היחלשות של השקל בצורה מהירה. לא מן הנמנע שהתחזקות הדולר בעולם תרמה תרומה מכרעת לפיחות, שהוא אחד הגורמים המהותיים שעשויים להוביל לעלייה ברמת האינפלציה. נראה שאת השפעת הפיחות על מדדי המחירים נראה במהלך שנת 2015".
בעניין רכיב החוב בתיק, הוא אומר כי "תשואות הבסיס הממשלתיות נמצאות בשפל, וכן המרווחים באג"ח הקונצרניות. בתקופה כזו צריך לחשוב באופן יצירתי ומחוץ לקופסה, כדי לייצר ערך מוסף ללקוחות.
"אחד הפתרונות בניהול התחום הקונצרני, כשהמרווחים נמוכים והריביות בשפל היסטורי", מציע מאור, "הוא שילוב אג"ח בדירוגים גבוהים לצד חברות בדירוגים נמוכים במח"מ של 3-4 שנים, וכך לייצר סיכון סינתטי עדיף".
דבר נוסף שניתן לעשות כדי להוריד סיכון בתיק ההשקעות, הוא לפי מאור "להמשיך את הוצאת הכספים להשקעה סלקטיבית באג"ח בחו"ל, תוך פיזור רב יותר של מנפיקים וסקטורים, ותמחור נוח יותר".
* הכותבים במדור "תיק אישי" עשויים להשקיע בניירות ערך, לרבות אלו שמוזכרים בו. הדברים אינם מהווים ייעוץ או שיווק השקעות, המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, ו/או תחליף לכך
תיק ההשקעות המומלץ של שי מאור 8/12/14
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.