המסחר בשבוע החולף התאפיין במגמה שלילית בכל אפיקי ההשקעה המרכזיים. בהתאם לכך, תעשיית קרנות הנאמנות כולה רשמה פדיונות של כ-1.1 מיליארד שקל - זינוק של כמעט פי 3 בקצב הפדיונות לעומת השבוע הקודם. הקרנות המסורתיות רשמו בשבוע שעבר פדיונות של כ-1.3 מיליארד שקל, הפדיון השבועי הגבוה ביותר מאז "צוק איתן", מתוכם כ-80 מיליון שקל בקרנות המחקות. כך, עפ"י אומדנים והערכות שבוצעו ע"י כלכלני מיטב דש.
קרנות אג"ח כללי, בדגש על קרנות מעורבות עם חשיפה מנייתית, קרנות 10/90 וכו', פדו בשבוע שעבר כ-580 מיליון שקל, זאת לעומת גיוסים קלים בשבוע הקודם.
על רקע הירידות באגרות החוב הממשלתיות קרנות אג"ח מדינה עברו לפדיונות של כ-300 מיליון שקל, זאת לעומת פדיונות של מיליונים בודדים בשבוע הקודם.
אגרות החוב הקונצרניות נסחרו בשבוע שעבר במגמה שלילית - מדדי התל-בונד 20,40,60 רשמו ירידות שערים של עד כ-1%, ובהמשך לכך, מדד קונצרני כללי רשם תשואה שלילית של כ-0.7%. בעקבות התשואות השליליות, קצב הפדיונות בקרנות אג"ח קונצרני רשם עלייה של 45% לעומת השבוע הקודם לכ-450 מיליון שקל. מתחילת החודש הפדיונות בקרנות אג"ח קונצרני מסתכמים בכ-760 מיליון שקל.
הקרנות המנייתיות סיכמו את השבוע עם גיוסים של כ-30 מיליון שקל וכ-210 מיליון שקל מתחילת החודש. קרנות מניות בחו"ל גייסו כ-100 מיליון שקל, אל מול פדיונות של כ-130 מיליון שקל בקרנות מניות בישראל וגמישות.
המשקיעים הזרימו כ-180 מיליון שקל ל"חוף המבטחים" של הקרנות הכספיות, אם כי מתחילת החודש הן מצויות עדיין בפדיון של כ-290 מיליון שקל. הקרנות השקליות ממשיכות לדמם, זאת לאחר שרשמו פדיונות של כ-360 מיליון שקל וכ-610 מיליון שקל מתחילת החודש.
לנוכח הירידה השבועית בדולר אל מול השקל, קצב הגיוסים לקרנות אג"ח חו"ל התמתן בכ-40% לאחר גיוס שבועי של כ-430 מיליון שקל וכ-1.06 מיליארד שקל מתחילת החודש.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.