הדולר נחלש היום בשיעור קל של 0.1% ושערו היציג נקבע על 3.93 שקלים, בעוד האירו ירד בשיעור של כ-0.48% ושערו היציג נקבע על 4.826 שקלים.
בסקירתם השבועית מציינים כלכלני בנק אגוד כי נקודת התמיכה לדולר עומדת ב-3.88 שקל ו-3.80 שקל. נקודת התנגדות ב-4.057 שקל ואחריה ב-4.10 שקל.
אתמול התחזק הדולר בכ-0.3% מול השקל ושערו היציג נקבע על 3.934 שקלים. מנגד, האירו רשם ירידה של כ-0.68% וננעל על שער של 4.85 שקלים.
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין התייחס אתמול למשבר החמור שפוקד את רוסיה בעקבות קריסת מחירי הנפט והפיחות החד ברובל, והאשים "גורמים חיצוניים" בבעיותיה של המדינה. פוטין הבטיח שרוסיה תתגבר על האתגרים שלה ותחזור לצמוח לכל היותר עד 2017. "הצמיחה נמצאת בפתח משום שהמצב הכלכלי ישתנה והצמיחה של הכלכלה הגלובלית תזדקק למשאבים נוספים", אמר פוטין במסגרת הנאום השנתי שלו במוסקבה. "בתרחיש הכלכלי הקיצוני ביותר המשבר יימשך שנתיים ולאחר מכן הצמיחה תשוב", לדבריו.
שלשום, הפדרל ריזרב ציין כי ניתן "להתאזר בסבלנות" בנוגע למועד העלאת הריבית, והוא צופה ששיעורי הריבית יעלו בשנה הקרובה ל-1.125%, ולא ל-1.375%. בנוסף, יו"ר הפד, ג'נט ילן, אמרה כי לא סביר שתהליך העלאת הריבית יתרחש בשתי הפגישות הקרובות של הפד. ילן השתמשה בביטוי "a couple" (המשתמע לשני פנים: מספר פגישות, או שתי פגישות), וכנשאלה לגבי כך העירה כי התכוונה ל"שתיים". מכך עולה כי בינואר ובמארס לא צפוי הפד להודיע על העלאת הריבית. עם זאת, היא הדגישה כי הכל תלוי בטיב הנתונים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.