המצב היום בשוקי המניות מזכיר את האווירה שלפני מפולת 1987 - כך טוענים בסוכנות הידיעות רויטרס בכתבה שמתפרסמת היום (ד'). כזכור, באותה מפולת ידועה לשמצה קרס מדד הדאו ג'ונס ב-23% ביום אחד שזכה לכינוי "יום שני השחור", ומאז המדד החל בגל עליות.
לפי רויטרס, השוק חווה תנודות המאופיינות בעליות קצרות טווח המלוות בתיקונים וחוזר חלילה, תבנית שאפיינה גם את התקופה שלפני מפולת 1987. זאת, על רקע משבר הרובל ברוסיה, הקריסה במחירי הנפט והשינוי במדיניות המוניטרית של הפדרל ריזרב.
מדד הדאו ג'ונס גמע 1,000 נקודות בשבוע וטיפס אמש מעל 18,000 אלף נקודות על רקע נתוני צמיחה חזקים בארה"ב שהראו על עלייה של 5% בתמ"ג ברבעון השלישי (בקצב שנתי). מדד S&P 500 יותר משילש את ערכו מאז השפל של 666 נקודות במארס 2009.
לארי מקדונלד, אסטרטג בכיר ב-Newedge, טוען כי תנודות רחבות בשוקי המניות רימזו בעבר על גלי ירידות חדים בפתח: "זה קרה לנו בקיץ 2007 וגם ב-1987 לפני המפולות. מדדי הסיכון הסיסטמי שלנו מצביעים על עלייה ברמת הסיכון. אני חושב שאנחנו במרחק של שבועיים עד 8 שבועות מגל ירידות של 10% ויותר".
ירידה של 10% תכניס את השוק לקטגוריה רשמית של "תיקון". מדד S&P 500 קבע שיא היסטורי 50 פעמים השנה - שיא שלא נראה מאז 1995.
מארק וורד, סוחר ב-Sanlam Securities בלונדון, טוען כי "הדאו ג'ונס לא צריך לזנק 400 נקודות ככה, החדשות שפורסמו לאחרונה לא מספיק טובות בשביל לגרום לעלייה כזו".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.