המסחר במט"ח התאפיין היום (ה') בהתחזקות הדולר מול המטבעות המרכזיים. המטבע האמריקאי התחזק בכ-0.35% מול הדולר ושערו היציג נקבע על 3.974 שקלים. האירו ירד ב-0.19% ושערו היציג נקבע על 4.676 שקלים. בעולם, הדולר מתחזק מול האירו ונסחר סביב 1.182 דולרים לאירו.
מהלך 2014 רכש בנק ישראל כ-7 מיליארד דולר בעסקאות המרה, מתוכן כ- 3.5 מיליארד דולר במסגרת תכנית הרכישות שנועדה לקזז את השפעת הפקת הגז על שער החליפין, כך עולה מדוח ההתפתחויות במט"ח לשנת 2014 שפרסם היום הבנק. כמו כן, בשנת 2014, נפח המסחר היומי הממוצע במטבע חוץ הסתכם בכ-6.4 מיליארד דולר, עליה של כ-45% בהשוואה ל-2013, זאת בניגוד לירידה בנפח המסחר בשוק מט"ח במהלך שנת 2013.
אתמול ננעל המסחר בוול סטריט בעליות שערים וכך מתנהל היום המסחר בבורסות אסיה. החוזים העתידיים נסחרים בעליות. זאת בעיקר לאור שטף נתונים חיוביים שפורסמו אתמול ופרוטוקולי יישיבת הריבית האחרונה של הפד ממנה עולה כי בכירי הבנק המרכזי תומכים בהעלאת הריביות למרות האינפלציה הנמוכה.
מנגד, באירופה פורסם אתמול כי גוש האירו נכנס לדפלציה בעוד מדד המחירים לצרכן רשם קריאה שלילית של 0.2% בשיעור שנתי בדצמבר. נתון זה לצד הקריסה במחירי הנפט והחלשות האירו בשיעור של יותר מ-14% בשנה החולפת, מגבירים את ההערכות בשוק לפיהן הבנק המרכזי האירופי יכריז על תוכנית מוניטארית אגרסיבית בסגנון ה-QE בארה"ב.
מחירי הנפט ממשיכים להתאושש גם היום לאחר שאתמול טיפסו בכ-1.5%. מחיר הנפט מסוג WTI עולה כעת ב-0.8% ונסחר סביב 49 דולר לחבית. הברנט עולה בכ-0.5% ל-51.4 דולר לחבית.
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "הדולר-שקל עולה זה היום החמישי ברציפות, אך המומנטום החיובי מאוד מתון והצמד טרם מצליח לגייס את המומנטום לפרוץ את אזור המפתח של 3.98-4.00. עלייה מעל 3.98 עשויה לתת דחיפה נוספת ולהמריץ את הספקולנטים לאתגר פעם נוספת את רמת 4, שסימנה את התקרה של הראלי המסחרר של המחצית השנייה של 2014".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.