"ירידת מחירי הנפט גרמה למשקיעים לעצור רגע ולתהות"

כלכלני בנק אגוד מותירים את החשיפה המנייתית המומלצת על 20% בתיק מייצג וכ-32% בתיק ספקולטיבי, ואת החלוקה המומלצת בין ישראל לחו"ל באפיק המנייתי על 60% חו"ל ו-40% ישראל

בורסה עליות וול סטריט / צלם: רויטרס
בורסה עליות וול סטריט / צלם: רויטרס

"השבוע חזר המסחר בשקל-דולר להתנהל בהתאם למגמה העולמית, כאשר הדולר התחזק בכ-2% מול השקל וחזר לרמות של מעט מתחת לרף 4 שקל לדולר. מגמת התחזקות הדולר מול המטבעות העיקריים נמשכה גם השבוע, כאשר מול האירו נרשמה התחזקות משמעותית של מעל 2% בשבוע האחרון, לשער הנמוך ביותר מאז סוף שנת 2005. מול הין היפני שמר השבוע הדולר על יציבות ונסחר מעט מתחת לשער של 120 ין לדולר". כך מציינים כלכלני בנק אגוד בסקירתם השבועית.

באגוד מציינים כי נקודות התנגדות להמשך התחזקות הדולר נמצאות ב-4.057 שקל לדולר ואחרי כן ב-4.10 שקל לדולר, ונקודות תמיכה להיחלשותו נמצאות ב-3.88 שקל לדולר ו- 3.80 שקל לדולר.

ביחס לשוקי ההון אומרים בבנק אגוד כי "ירידת מחירי הנפט, שבמבט ראשון נראית בעיקר חיובית לרוב המניות, גרמה השבוע למשקיעים לעצור רגע ולתהות האם, ומהן, ההשפעות השליליות האפשריות, כאשר ירידה בביקושים והתחזקות הדולר יובילו להאטה כלכלית, כפי שפעמים רבות אכן קורה כשמחירי האנרגיה יורדים, וכפי שאף ניתן היה לראות בפועל בחלק מנתוני המאקרו שזרמו לאחרונה מרחבי הגלובוס. במקרה כזה, העלאת ריבית בארה"ב עלולה להתעכב יותר מכפי שהעריכו תחילה. אך מנגד, מפרוטוקולי הפד השבוע עולה כי תיתכן העלאת ריבית גם באינפלציה של מתחת ל-2%. בנוסף, גם לסיפור האירופי יש כנראה השפעה על התשואות האמריקאיות, כאשר התשואות הנמוכות מאירופה כנראה שולחת משקיעי מאירופה לאגרות האמריקאיות. כל אלה התחברו יחד והורידו השבוע את התשואה האמריקאית לעשר שנים אל מתחת ל- 2%. מגמה זו, יחד עם ההשלכה הטבעית שיש לירידת מחירי הנפט על האינפלציה - הורידו את התשואות בארץ הן בשקליים והן בצמודים. בסה"כ, הירידה במחירי הנפט, התנודות במניות והתשואות הנמוכות באירופה הובילו לירידת תשואות ממשלתיות ברוב המקומות, בעיקר במדינות הבטוחות יחסית".

באגוד מותירים את החשיפה המנייתית המומלצת על 20% בתיק מייצג וכ-32% בתיק ספקולטיבי, ואת החלוקה המומלצת בין ישראל לחו"ל באפיק המנייתי על 60% חו"ל ו-40% ישראל. הפיזור הגיאוגרפי המומלץ: ארה"ב - 54%, גוש האירו -23%, בדגש על חברות גלובאליות, אסיה ללא יפן - 10%, יפן 7% ואנגליה- 6%. בנוסף, מומלצת השקעה במניות דיבידנד גלובאליות בעלות תזרימי מזומנים יציבים. ללקוחות ספקולטיביים מומלצת חשיפה גם לסין.

מבחינת הסקטורים בארה"ב מומלצת השקעה בסקטורים: סקטור הצריכה המחזורית בשל המשך השיפור בכלכלה, כאשר השבוע מחליף אגוד את התעודה המומלצת להשקעה בסקטור זה מ-XRT ל-XLY, על רקע המכפילים הגבוהים בשבהם נסחרת הראשונה. כלכלני הבנק ממליצים גם על סקטור הבריאות, המאופיין בחברות גלובליות יציבות בעלות תזרימי מזומנים גבוהים, סקטור הטכנולוגיה בדגש על הסמיקונדקטור וסקטור הפיננסיים על רקע המשך הצמיחה והשיפור בכלכלה האמריקאית וצפי לגידול ברווחי החברות.