עד כמה נכון הטיעון כי הספורט הישראלי, לפחות בתודעה הציבורית, מתנהל בין מדינת תל-אביב, חיפה וירושלים? לפי העונה הנוכחית - האמירה הזאת מעולם לא הייתה יכולה להיות נכונה יותר.
משחק ליגת העל בכדורגל ביום ראשון הקרוב בין המוליכה עירוני קריית שמונה לבני סכנין במסגרת המחזור ה-19, יהיה הראשון העונה בשתי הליגות הבכירות בישראל - ליגת העל בכדורסל וליגת העל בכדורגל - שבו משובצות לשידור ב"משחק המרכזי" שתי קבוצות מחוץ ל-3 הערים הגדולים בישראל (תל-אביב, חיפה, ירושלים). גם את השידור הזה אפשר לזקוף בעיקר ללחץ הציבורי שמופעל על ערוץ 1, להימנע מהקיפוח סביב המוליכה קריית שמונה שעד כה העונה זכתה לשני שידורים בלבד ב"משחק המרכזי".
העיר תל-אביב, שמחזיקה ב-4 קבוצות ספורט בשתי הליגות הבכירות (הפועל תל-אביב ומכבי תל-אביב כדורסל וכדורגל) עדיין נהנית מהייצוג החזק ביותר בכל הקשור לשידורי ספורט: ב-24 מ-36 המשחקים ששודרו העונה בערוץ 1 בפריים-טיים יש נציגות תל-אביבית.
במלים אחרות ב-70% משידורי הספורט המרכזיים בשתי הליגות הפופולריות בישראל משובצות הקבוצות מתל-אביב; שתי הנציגות הירושלמיות (בית"ר ירושלים כדורגל, הפועל ירושלים כדורסל) נהנו מ-13 הופעות בפריים-טיים של ערוץ 1 (35%); בעוד ש-3 הנציגות של העיר חיפה (מכבי והפועל חיפה כדורגל, מכבי חיפה כדורסל) זכו ל-9 הופעות (26%). וכאמור, רק בשבוע הבא - לראשונה העונה - ישובץ העונה משחק באחת משתי הליגות הבכירות שבו לא מעורבת קבוצה מ-3 הערים הגדולות.
במונחים של רייטינג מול שווי כספי, הרי שמבחינת רשות השידור העסקה של שידורי הכדורסל מעט משתלמת יותר - נכון לעכשיו, עבור שידורי ליגת העל בכדורגל משלמת רשות השידור בממוצע 40,450 שקל עבור כל נקודת רייטינג (10.3% רייטינג ממוצע), בעוד שעבור שידורי הכדורסל המחיר פר-נקודת רייטינג עומד בשלב זה של העונה על 34,400 שקל (4.3% רייטינג ממוצע).
בסך-הכול משלם ערוץ 1 סכום של 21 מיליון שקל עבור הזכויות של הליגות בכדורגל וכדורסל לעונה הנוכחית - 15 מיליון שקל עבור ליגת העל בכדורגל ו-6 מיליון שקל עבור הליגה בכדורסל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.