קרן טרה השקיעה ב-2014 בשמונה חברות

בין ההשקעות הבולטות שמייצגת את רוח האימפקט של קרן טרה אפשר למצוא את Eagantu - חברה המייצרת מארז תלת ממדי לתעשיית הסמי-קונדקטורים, הסטארט-אפ Spark שמפתח טכנולוגיה לאיתור חניה באמצעות מיפוי אזור היעד

סטארט אפ  הון סיכון הייטק כבלים בינארי /  צלם:   thinkstock
סטארט אפ הון סיכון הייטק כבלים בינארי / צלם: thinkstock

שנת 2014 הייתה מוצלחת לא רק לקרנות ההון סיכון ולסטארט-אפים בישראל. במהלך השנה החולפת נרשמה צמיחה גם בתחומי האימפקט והסושיאל, אשר מנסים להקים חברות טכנולוגיה בעלות מודל עסקי איתן, שתורמות לסביבה ולחברה.

דוגמא לשחקנית שפעילה בתחום הזה היא קרן טרה (Terra) הישראלית. הקרן, שמתגאה בהיותה אחת ממובילות תחום האימפקט בישראל, אמונה על חממת Terralab ביקנעם, שסיכמה את 2014 עם השקעה בשמונה חברות חדשות, שכל אחת מהן זכתה להשקעה של מיליון דולר (יחד עם המדען הראשי).

בין ההשקעות הבולטות שמייצגת את רוח האימפקט של קרן טרה אפשר למצוא את Eagantu - חברה המייצרת מארז תלת ממדי לתעשיית הסמי-קונדקטורים, אשר מייעל את העבודה ומפחית את צריכת האנרגיה במפעלים בשיעור של עד 50%. בטרה מציינים כי חברות באסיה כבר הביעו עניין בטכנולוגיה.

חברה נוספת שקיבלה השקעה היא הסטארט-אפ Spark שמובילים ערן בלטר וזוהר באלי (בכיר לשעבר בבטר פלייס). החברה מפתחת טכנולוגיה לאיתור חניה, באמצעות מיפוי אזור היעד. מיזם נוסף בתחום הרכב הוא הסטארט-אפ Fusepoint, המבקש לעלות על גל המהפכה הצרכנית, ולסייע לנהגים להבין מעט יותר מה באמת קורה במכונית שלהם. באמצעות רכיב מיוחד שימוקם ברכב, יוכלו הנהגים לאתר מבעוד מועד תקלות, לקבל ניטור שוטף של מצב הרכב, ובעת הצורך - יקבלו התרעה שעליהם להגיע למוסך.