בנק ישראל העביר באחרונה את דוח המעילות השנתי לוועדת הכספים בכנסת. מהדוח עולה כי נשמרת הרמה הנמוכה יחסית של המעילות בבנקים, בדומה לשנתיים הקודמות. בשנת 2014 נרשמו 13 מעילות בבנקים, ב-3.1 מיליון שקל.
סכום זה כולל אומדן של שתי מעילות שחקירתן עדיין לא הסתיימה - כך שעדיין לא ברור סופית היקף המעילה. שתי מעילות אלה נמצאות עדיין בחקירת המשטרה. כל המקרים הסתיימו בהשעיה או פיטורי העובד המועל, ו-10 מהמקרים הועברו לטיפול המשטרה.
לשם השוואה, ב-2013 נרשמו יותר מקרי מעילות - 15, אך סך הנזק היה נמוך יותר ועמד על 2.4 מיליון שקל.
בכל מקרה, נראה כי מספר המעילות נותר דומה פחות או יותר ב-4 השנים האחרונות, אך היקפן יורד. כך לדוגמה, ב-2011 עמד היקף המעילות על 14 מיליון שקל (יותר מפי 4 מאשר אשתקד), וב-2012 על 7 מיליון שקל.
לפי הכללים שנקבעו ב-2004, על הבנקים לדווח לבנק ישראל על מעילה אם היא בסכום של יותר מ-15 אלף שקל בישראל או יותר מ-15 אלף דולר בחו"ל בתוך 7 ימים מהיום שהבנק גילה אותה, ובהתאם לחומרת האירוע מטפל בו הבנק המרכזי.
בנק ישראל כבר סיים לטפל ב-10 מתוך 13 המקרים שהתגלו ב-2014, וב-3 מקרים נוספים הטיפול עדיין נמשך. בכל מקרה, בבנק ישראל מציינים כי באף אחד מהמקרים שטופלו לא התגלו ממצאים מהותיים כגון פגיעה רחבה בלקוחות או ליקוי המאיים על יציבות הבנק.
עוד נציין כי הנזק הכספי ללקוחות אשתקד עמד על 2.5 מיליון שקל - יותר מכפול לעומת 2013, אז הוא עמד על מיליון שקל בלבד. עד כה הוחזר ללקוחות פחות משליש מהסכום - 700 אלף שקל בלבד. בבנק ישראל מציינים כי הסיבה לפער היא מעילה שפרטיה עדיין נמצאים בחקירה.
היקף המעילות בבנקים בשנים
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.