חברת ווקטוריוס (Vectorious) הישראלית גייסה 5 מיליון דולר, לטובת פיתוח שתל אלחוטי לניטור אי-ספיקת לב. בגיוס השתתפו חממת רד ביומד שבשליטת יהודה ופרופ' נאוה זיסאפל, המשקיעים הפרטיים זוהר גילון וגור מינצר, המדען הראשי וכן המרכז לחדשנות במחלות לב של בית החולים קליבלנד קליניק.
מחלת אי-ספיקת לב מאופיינת בהתקפים של הצטברות נוזלים בגוף, שמתחילים באופן לא מורגש, אך מתפתחים לתחושה של חנק כאשר הריאות מתמלאות בנוזלים. ההתקפים הללו וההתדרדרות של החולים הנובעת מהם, הם אחד הסעיפים היקרים ביותר בהוצאת מערכות הבריאות בעולם המערבי.
ככל שעוצרים את ההתקף מהר יותר, כך ניתן לטפל בו במהירות, למנוע סבל ואשפוזים והחמרה במצב. אולם השיטות המקובלות לכך היום, הן גסות למדי, למשל מדידה יומיומית של משקל המטופל, כאשר צבירת נולים מתבטאת בעלייה חדה במשקל - אך גם אירועים אחרים עלולים להוביל לכך. חלופה אחרת היא רכיב המושתל בניתוח, וקיימות מספר חברות שמנסות לנטר את המידע באופן זעיר פולשני. שחקנים ישראלים בתחום הם קימא שבשליטת אלרון, סנסיבל מדיקל, NI Medical ועוד.
המוצר של ווקטוריוס הוא שבב אלחוטי שמושתל באופן זעיר פולשני בלב וחש את רמת הלחץ בעלייה השמאלית, המהווה את האינדיקציה המוקדמת ביותר להתקף. לדברי אורן גולדשטיין, מייסד ומנכ"ל ווקטוריוס, "הפתרון שלנו יחולל מהפכה בטיפול במחלות לב כרוניות כשם שמדידת גלוקוז יום יומית חוללה בטיפול בחולי סכרת". לאחרונה השלימה החברה ניסוי ראשון.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.