המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ה') בעליות שערים זה היום השני ברציפות, לאחר שמריו דראגי הודיע כי תוכנית הרכישות תתחיל ביום שני הקרוב, 9 במארס, וצפויה להסתיים בספטמבר 2016. האירו נסחר סביב שפל של 11 שנים מול הדולר.
מדד ה-סטוקס 600 נסחר בעליות קלות סביב שיא של 7 שנים, ברמה של 393 נקודות. אתמול המדדים המובילים באירופה נסחרו בירידות במשך רוב שעות המסחר אך בשעתיים האחרונות עברו לעליות של עד 1% בעקבות ראלי במניות הבנקים בגוש האירו.
במוקד המסחר עומדת פגישת הריבית של הבנק המרכזי האירופי (ECB). ב-14:45 הבנק החליט להותיר את הריבית על כנה ברמת שפל של 0.05%. לאחר מכן, במסיבת העיתונאים המסורתית, הודיע יו"ר הבנק המרכזי כי תוכנית הרכישות של אג"ח ממשלתיות תתחיל ביום שני הקרוב, 9 במארס, וצפויה להסתיים בספטמבר 2016.
בנוסף, דרגי הודיע כי הבנק המרכזי מעלה את תחזית הצמיחה של גוש האירו ל-2015 ל-1.5% לעומת תחזית קודמת של 1%. כמו כן, הבנק חותך את ציפיות האינפלציה ל-0% לעומת צפי קודם ל-0.7%. נזכיר, תוכנית ה-QE עליה הכריז דראגי בינואר, הציתה ראלי של 15% בבורסות אירופה בחודש החולף.
גם הבנק המרכזי הבריטי פרסם היום את החלטת הריבית והותיר אותה ללא שינוי ברמת שפל של 0.5%. הבנק שמר גם על פורטופליו האג"ח שלו ברמה של 571 מיליארד דולר.
בגרמניה פורסם היום נתון הזמנות המפעלים שירד במפתיע בשיעור של 3.9% בפרואר, בעוד בשוק ציפו לירידה של 1% לאחר עלייה של 4.4% בינואר.
בין המניות הבולטות היום במסחר, נציין את Carrefour SA , הקמעונאית הגדולה בצרפת, שדיווחה היום על עלייה של 6.7% ברווחי 2014. מניית אדידס מתקדמת בכ-2% לאחר שפרסמה תחזית לפיה היא צופה כי רווחיה ב-2015 יעלו ב-10%.
סין חתכה תחזית הצמיחה
בורסות אסיה ננעלו היום (ה') במגמה מעורבת בצל ירידות השערים שחתמו אמש את המסחר בוול סטריט וברקע החדשות מסין (על כך בהמשך).
המשקיעים באסיה, כעמיתיהם בעולם, ממתינים לפרסום דוח התעסוקה בארה"ב לחודש פברואר מחר. על פי התחזיות המוקדמות, המשק האמריקאי הוסיף בחודש החולף 240 אלף משרות לעומת הוספה של 257 אלף משרות חדשות בינואר 2015. שיעור האבטלה צפוי לרדת מ-5.7% ל-5.6%.
סין הורידה היום את תחזית הצמיחה שלה ל-2015 ל-7% "בלבד", בצעד אותו כינה הממשל כ"נורמאלי החדש" לכלכלה השנייה בגודלה בעולם.
נזכיר כי ב-2014 תחזית הצמיחה עמדה על 7.5%, כשבפועל התקבל נתון של 7.4%. עם זאת, יצוין כי הורדת תחזית הצמיחה הייתה צפויה בשל ביקושים חלשים מבית והאטה בהתאוששות הכלכלה העולמית.
"התחזית החדשה בסין משקפת רצון להוריד מינוף נוסף בכלכלה. המטרות ל-2015 מצביעות על נחישות לביצוע רפורמות מבניות גם במחיר של צמיחה איטית יותר", ציינו היום ב-Credit Agricole.
[לפורטל הפיננסי][לבורסות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.