לרגל יום האישה פורסמו בימים האחרונים נתונים שהצביעו שוב על פערי שכר של עשרות אחוזים בין נשים לגברים. נתוני השכר של צמרות שני הבנקים שבראשם עומדות נשים נראים מעט אחרת. לא פחות מ-6 נשים בבנק דיסקונט ובבנק הבינלאומי הרוויחו אשתקד שכר בעלות של יותר מ-2.2 מיליון שקל.
באופן טבעי, בראש הרשימה בכל בנק, ניצבות המנכ"ליות, לילך אשר-טופליסקי בדיסקונט, וסמדר ברבר-צדיק בבינלאומי, שהתברגו בצמרת טבלת שיאני השכר בחברות הציבוריות ב-2014.
אשר-טופליסקי, שהחלה בתפקידה כמנכ"לית דיסקונט לקראת סוף פברואר 2014, נכנסה היישר לעשירייה הפותחת של הדירוג נכון לעכשיו, עם עלות העסקה שהגיעה ל-4.8 מיליון שקל. היא נהנתה אשתקד משכר בהיקף של 2 מיליון שקל, מענק של חצי מיליון שקל, ותשלומים והפרשות נוספים בהיקף של כ-2 מיליון שקל. רווחי דיסקונט עצמם, אגב, צנחו ב-2014 ב-32% ל-596 מיליון שקל.
ברבר-צדיק נמצאת מספר מקומות מתחת אשר-טופילסקי בדירוג הכללי, עם עלות העסקה שהצטברה אשתקד ל-4.3 מיליון שקל. עלות העסקת ברבר-צדיק נשחקה בכ-15% ביחס ל-2013, אז חבילת התגמולים שלה הצטברה ל-5 מיליון שקל. פער זה נובע ממענק של כ-800 אלף שקל שקיבלה אז. הרווח הנקי של הבינלאומי ירד ב-2014 בכ-14% ל-478 מיליון שקל.
לצד המנכ"ליות, שיאני השכר בדיסקונט ובבינלאומי כוללים ארבע נשים נוספות - שתיים בכל בנק. בדיסקונט היו אלה הסמנכ"ליות ליסה באום (ראשת החטיבה העסקית באי.די.בי ניו יורק) ויפית גריאני (ראשת חטיבת משאבי אנוש ונכסים) שנהנו אשתקד מתגמולים בהיקף של 2.6 ו-2.2 מיליון שקל, בהתאמה.
בבינלאומי הצליחו להיכנס לרשימת השיאנים הסמנכ"לית אלה גולן, ראשת החטיבה הבנקאית, ושולי גרבורג, מנכ"לית שלוחת הבנק בשוויץ, שעלות העסקת כל אחת מהן עמדה על 2.3-2.2 מיליון שקל .
סך עלות העסקת תשעת בכירי דיסקונט הגיעה אשתקד ל-21.5 מיליון שקל - ממוצע של 2.4 מיליון שקל לבכיר. עלות העסקת יו"ר דיסקונט, יוסי בכר, הגיעה ל-1.7 מיליון שקל, ושם בולט נוסף מבין המשתכרים המובילים הוא אהוד ארנון, מנכ"ל אי.די.בי ניו יורק, שעלות העסקתו הגיעה ל-3 מיליון שקל. עלות העסקת שבעת בכירי הבינלאומי הצטברה ל-17.5 מיליון שקל - ממוצע של 2.5 מיליון שקל לכל בכיר, כשעלות העסקת יו"ר הבינלאומי, רוני חזקיהו, הגיעה ל-3.4 מיליון שקל.
בכירי טבע בראש
שם בולט נוסף שהצטרף לרשימת שיאני השכר של 2014 בימים האחרונים הוא מוטי סלע, מנכ"ל אשטרום נכסים, שעלות העסקתו אשתקד הגיעה ל-4.6 מיליון שקל - רוב התגמול הורכב ממענק של 3 מיליון שקל, אחרי שהחברה בראשותו סיכמה שנה חיובית.
את ראשות טבלת שיאני השכר ממשיכים להוליך חמשת מנהליה הבכירים של ענקית התרופות טבע, אחרי שנהנו אשתקד מתגמולים בהיקף מצטבר של כ-95 מיליון שקל (24.5 מיליון דולר), בהובלת אלאן אוברמן, נשיא גנריקה אמריקה לשעבר, שעלות העסקתו השנתית הגיעה ב-2014 ל-7.3 מיליון דולר (28.5 מיליון שקל). יתר ארבעת מהמנהלים הבכירים של טבע, בהם המנכ"ל ארז ויגודמן, נהנו אשתקד מתגמולים בעלות של כ-15-20 מיליון שקל (3.7-5.2 מיליון דולר) כל אחד.
מי שממוקם אחריהם בטבלה הוא יו"ר חברת התקשורת הוט, הרצל עוזר, שעלות העסקתו אשתקד התקרבה ל-8 מיליון שקל. עיקר הסכום (5.6 מיליון שקל) ניתן לו כמענק, והיתרה (2.3 מיליון שקל) עלות שכר, אחרי שמשכורתו החודשית עלתה בתחילת 2014 ב-14%, מ-100 אלף שקל ל-114 אלף שקל, צמוד למדד, לצד הטבות נוספות.
שיאני השכר 2014
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.