בתחילת 2014 הושלמה מכירת חברת המכשור הרפואי גיוון אימג'ינג לקובידיאן, תמורת קרוב למיליארד דולר. מאז, גם קובידיאן עצמה נמכרה בעסקת ענק, לחברת מדטרוניק, אך העסקה שבה רכשה את גיוון ממשיכה להשפיע על דוחות חברת ההחזקות בתחום הטכנולוגיה, אלרון, שהחזיקה קודם בכרבע ממניות גיוון.
את 2014 אלרון מסכמת עם רווח נקי של 85.5 מיליון דולר המיוחס לבעלי המניות שלה, כמעט פי 5 מהרווח ב-2013 - שגם הוא הושפע לטובה במידה מסוימת ממכירת גיוון. ב-2014, אלרון הכירה ברווח של כ-144 מיליון דולר ממכירת גיוון (כ-107 מיליון דולר נטו ממס). השפעת העסקה הייתה ברבעון הראשון, כאשר בשלושת הרבעונים לאחר מכן רשמה אלרון הפסדים . ברבעון הרביעי ההפסד הסתכם ב-8.1 מיליון דולר.
אלרון מנוהלת על-ידי ארי ברונשטיין ונסחרת בשווי 535 מיליון שקל. עסקת גיוון עדיין באה לידי ביטוי גם בשכר הבכירים בחברה. חומי שמיר, שניהל את גיוון, הוא בעל עלות השכר הגבוהה בקבוצת אלרון ב-2014, עם עלות שכר של כ-4.6 מיליון דולר (יותר מ-18 מיליון שקל) - עבור חודשיים בתחילת 2014 טרם השלמת המכירה.
עיקר התגמולים הם מענק (3.2 מיליון דולר) שקשור לתרומתו למכירה ותשלום מבוסס מניות (1.3 מיליון דולר) שקשור לסיום עבודתו בחברה עם השלמת העסקה. גם ארבעת הבכירים הנוספים ברשימה הם אנשי גיוון, שעלות שכרם הסתכמה בין 962 אלף דולר ל-2 מיליון דולר.
גורמים אחרים שהשפיעו על רווחי אלרון ב-2014 היו מינוריים יותר. מדובר על שערוכים בחברות נוטל ויז'ן (שבה החזקת אלרון היא 21.5%) המפתחת מכשיר לניטור מרחוק של חולי ניוון רשתית; ג'ורדן ואלי (18.8%) שמפתחת מכשור לבקרת תהליכי ייצור בתעשיית המיקרואלקטרוניקה; ואקווייז (19.8%) שעוסקת בטיפול ביולוגי במים ובשפכים.
בנוטל נרשם רווח של כ-1.9 מיליון דולר בשל עלייה בשווי ההוגן, באקוויז העלייה בשווי ההוגן הובילה לרווח של 471 אלף דולר, ואילו בג'ורדן ואלי הייתה ירידה בשווי ההוגן שבגינה נרשם הפסד של 1.4 מיליון דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.