בורסות אירופה ננעלו בעליות; לונדון בשבוע הגרוע ב-2015

לונדון איבדה 0.3% ■ מדד Stoxx 600 עלה ב-0.3% וסגר שבוע של עליות ■ בורסת יפן בשיא של 15 שנים

בורסות אירופה / צילום: רויטרס
בורסות אירופה / צילום: רויטרס

בורסות אירופה נסגרו היום במגמה חיובית, למעט בורסת לונדון, שרשמה ירידות של 0.3%. מדד Stoxx 600 עלה ב-0.3% וסגר שבוע של עליות.

מדדי המניות באירופה עלו השבוע הודות לנפילה של כ-5% באירו מול הדולר, מה שתורם ליצוא מאירופה. גרמניה, הכלכלה הגדולה באירופה, היא הנהנית הגדולה שכן היצוא מהווה כמחצית מצמיחת התמ"ג שם.

כמו כן, הבנק המרכזי האירופי קנה השבוע אג"ח של ממשלות גרמניה, בלגיה, צרפת, איטליה וספרד, מה שגורם לירידה בתשואות ובעלויות ההון בגוש האירו. תוכנית ההקלה הכמותית, שהחלה ביום שני, תימשך עד ספטמבר 2016 ובמסגרתה ירכוש הבנק המרכזי אג"ח ב-60 מיליארד אירו מדי חודש.

מבין המניות הבולטות היום באירופה, Salvatore Ferragamo עולה לאור דוחות כספיים טובים מהצפוי. מניות האנרגיה מציגות היום את הביצועים החלשים ביותר מכל 19 המגזרים בשוק, על רקע הירידה במחירי הנפט.

יפן בשיא של 15 שנים

בורסות אסיה ננעלו היום ביציבות גם כן ומדד הניקיי עלה בטוקיו, לאחר שבארה"ב קפצו אמש מדדי המניות בעקבות נתון מאקרו חלש מהצפוי שהגביר את הסבירות להותרת הריבית ברמה אפסית לזמן ממושך מהצפוי. מדד MSCI אסיה עלה ב-0.2% וסגר את השבוע בירידה של 0.9%.

מדד הניקיי ננעל היום מעל 19,000 נקודות לראשונה מזה כ-15 שנים.

נתון המכירות הקמעונאיות בארה"ב לחודש פברואר הצביע על ירידה מפתיעה של 0.6%, מה ש"עשוי לגרום לפדרל ריזרב לחכות עם העלאת הריבית עד שיגיעו נתונים חדשים", כדברי כלכלן ב-Perpetual שאמר את הדברים לסוכנות בלומברג.

החוזים העתידיים על קרנות הפד מצביעים על סיכוי של 53% להעלאת ריבית בספטמבר, לעומת 56% לפני פרסום הנתון אתמול. עדיין, מדובר בסיכוי גבוה יותר לעומת 49% עליו הצביעו החוזים בתחילת החודש, לפני פרסום דוח התעסוקה החזק.

באסיה, הסיבה העיקרית להתחזקות הבולטת של הניקיי היום הייתה זינוק במניית Fanuc , יצרנית הרובוטים למגזר התעשייה, שכן למניה יש משקל כבד יחסית בניקיי.