המסחר בבורסה של תל אביב נחתם היום (א') בירידות שערים כאשר מניות הבנקים נפלו ביותר מ-1.5% בעוד בשוק מתחילים לגלם את כניסתו של משה כחלון למשרד האוצר. רה"מ נתניהו הבטיח הבוקר שכחלון יכהן כשר אוצר אם הוא ירכיב את הממשלה הבאה. כחלון, כזכור, התחייב לפתוח את המערכת הבנקאית לתחרות, כפי שעשה בשוק הסלולר. מניות הסלולר הגיבו בירידות על רקע הודעתה של חברת פרטנר לחלק מספקיה שבכוונתה לדחות להם תשלומים. מחזור המסחר הסתכם בכ-912 מיליון שקל.
ב-18:30 הלמ"ס תפרסם את מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר, שצפוי גם הוא להיות שלילי ולרדת בכ-0.5%.
מדד המחירים לצרכן אמור להיות שלילי ועשוי להוביל להורדת ריבית נוספת בישראל, ואולי אף לריבית שלילית. כך מציינים כלכלני בית ההשקעות הלמן אלדובי בסקירה השבועית על שוק ההון. בארה"ב, המסחר בוול סטריט התנהל בשבוע שעבר בתנודתיות גבוהה עקב עצבנות וחששות המשקיעים מהתחזקותו של הדולר מול מטבעות העולם. "להערכתנו, כלכלת ארה"ב מוטה צריכה פנימית ולכן דולר חזק אינו אחד מתנאי הבנק המרכזי האמריקאי לדחיית מועד העלאת הריבית. אנו סבורים כי הירידות האחרונות בשוק המניות בארה"ב הינן זמניות ובשל הריבית הנמוכה והצמיחה השוק ימשיך לעלות".
כלכלני לאומי מציינים בסקירתם השבועית כי הרכיב המנייתי בתיק ההשקעות ממשיך להיות האפיק המועדף לנטילת סיכון, למרות שרמת התמחור הכוללת באפיק אינה נמוכה. באירופה נראים ניצנים של שיפור כלכלי, וצפויה סביבת ריבית נמוכה מאוד (והרחבה כמותית מאסיבית) בטווח הזמן הנראה לעין. בנוסף, רמת תמחור נוחה, מהווה משקל נגד לסיכון גבוה יחסית.
בהתייחסות לשוק האג"ח אומרים בלאומי גם השבוע כי "בהסתכלות רחבה, התשואות לאורך העקומים המרכזיים בחו"ל נמוכות מאוד, וצפויות לעלות בהדרגה בטווח הזמן הבינוני. זאת, כתלות בשיפור בכלכלה הגלובלית, בדגש על כלכלת ארה"ב. מומלץ להימנע מאג"ח ממשלתיות של המדינות המפותחות המרכזיות (ארה"ב, גרמניה, יפן). מומלצת חשיפה לאג"ח ממשלת ישראל במח"מ בינוני, גם לנוכח הציפיות שהאינפלציה בסיכום הרבעון הראשון של שנת 2015 תהיה שלילית, ושסביבת הריבית תשאר נמוכה בחודשים הקרובים. התשואות האפסיות במח"מ הקצר, אינן כדאיות להשקעה".
כלכלני בנק אגוד כותבים בסקירה השבועית כי "השבוע הקודם היה שבוע סוער בשוק המט"ח. הדולר התחזק מול מרבית המטבעות, כאשר מול האירו התחזק הדולר בשיעור ניכר של כ-5%. אמנם, התחזקות הדולר נמשכת כבר תקופה ארוכה, אך פרסום נתוני התעסוקה בארה"ב גרם להאצת ההתחזקות, בשל הערכות שתאריך העלאת הריבית הראשונה בארה"ב מתקרב. השילוב של נתוני תעסוקה טובים בארה"ב ותוכנית הרחבה כמותית באירופה הוביל להתחזקות הניכרת של הדולר מול האירו. התחזקות הדולר בצורה ניכרת מול האירו עלולה לפגוע בכלכלה האמריקאית ולכן ייתכן שנראה התמתנות בקצב התחזקות הדולר".
טבע, פריגו, וטאואר סיימו ביירוק
טבע , פריגו , קנון ואופקו סיימו בירוק. גם טאואר , פריון ולייבפרסון רשמו עליות על רקע פערים חיוביים.
כאמור, מניות הבנקים בלטו היום בירידות חדות. בהקשר זה נזכיר את הפועלים , לאומי , דיסקונט ומזרחי טפחות .
מניות הסלולר פרטנר וסלקום סיימו גם הן באדום. ל"גלובס" נודע כי חברת פרטנר הודיעה לחלק מספקיה שבכוונתה לדחות להם תשלומים. (לסיפור המלא)
חברות דלק ונובל אנרג'י תובעות את המדינה על סך 58 מיליון שקל, כך נודע ל"גלובס". על פי התביעה, לפני מספר חודשים גבתה המדינה מהחברות תשלום של עשרות מיליוני שקלים בגין הפרשי תמלוגים מחזקת תמר. כעת מחליטות החברות לתבוע מהמדינה את כספן חזרה בתוספת ריבית.
וואן טכנולוגיות דיווחה היום כי הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות של החברה גדל בשנת 2014 בכ-11.4% לכ-57.6 מיליון שקל, בהשוואה לכ-51.6 מיליון שקל ב-2013. החברה העלתה את מדיניות חלוקת הדיבידנדים ל-66% מהרווח הנקי, במקביל לאישור הדו"חות הכספיים, ודירקטוריון החברה החליט על חלוקת דיבידנד לבעלי מניות החברה בסך של כ-9.4 מיליון שקל.
ווקסיל ביו קיבלה את אישור האיחוד האירופי למעמד "תרופת יתום" עבור ImMucin לטיפול במיאלומה נפוצה. מעמד "תרופת יתום" מוענק על ידי ה-EMA לתרופות וטיפולים רפואיים בעלי יתרון טיפולי משמעותי על פני טיפולים קיימים כנגד מחלות נדירות ומסכנות חיים, בכדי לקדם את פיתוחם הקליני.
אורביט דיווחה היום כי הרווח התפעולי ב-2014 זינק פי יותר מארבעה ל-2.9 מיליון דולר.
ביו ויו דיווחה היום כי הרווח הנקי הסתכם לסך של 1.1 מיליון שקל ו-2.1 מיליון שקל בתקופות של שלושה חודשים ובסיכום שנת 2014, בהתאמה. זאת לעומת רווח של כ-140 אלף שקל והפסד של 1.1 מיליון שקל בתקופות המקבילות אשתקד בהתאמה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.