הדולר נותר היום (ד') די אדיש לתוצאות האמת של הבחירות לכנסת ה-20, ושערו היציג עלה קלות בלבד ל-4.02 שקלים, בעוד האירו עלה בכ-0.68% לשער יציג של 4.266 שקלים.
אייל כהן, מנכ"ל חברת ההשקעות שיא קפיטל, אומר הבוקר כי "לתוצאת הבחירות אין השפעה על שער הדולר מול השקל, והוא נסחר הבוקר בסביבת ה-4.01 שקל, בדומה לשער שבו נסחר ביום שני בערב. גם אתמול, ביום השבתון, לא אירעו תנודות מהותיות בעולם, כאלו שעשויות היו להשפיע על המסחר בדולר-שקל בארץ. בתקופה האחרונה, אנו עדים למכירות דולרים של יצואנים בארץ, כאשר שער ה-4.00 מהווה תמיכה. ההערכה היא שמרגע שיסתיים לחץ המכירות, נראה את הדולר חוזר למסלול העלייה אל היעד ב- 4.0570 שקל ו- 4.10 אחריו".
כהן מציין עוד כי "בעולם הדולר נסחר ביציבות יחסית, לאור המתנת הסוחרים להודעת ה'פד', הצפויה היום, בנושא העלאת הריבית האפשרית בחודשים הקרובים. השוק מצפה להסיר את המילה 'סבלני' מהצהרתו הקודמת בנושא עיתוי העלאת הריבית, פעולה שאם אכן תתבצע, תוקדם ההערכה להעלאת הריבית באמצע השנה. הדולר נסחר מול האירו ברמת התמיכה סביב 1.06 דולר לאירו ולא צפויה תנועה מהותית בו עד להודעת הפד, אשר תתפרסם בערב".
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "הדולר-שקל שוב נסחר בסביבות רמת 4 שקלים, וזאת על רקע התיקון של הדולר בעולם ובהמתנה להחלטת הריבית הגורלית הערב של הפד. העיסוק בשווקים לקראת ההחלטה הערב מתרכז בעיקר ברטוריקה של הבנק הפדרלי. בשוק מדברים על האפשרות כי הבנק ישמיט מהצהרת המדיניות שלו את הביטוי 'גישה סבלנית' בכל הנוגע לתזמון של העלאת הריבית. אם אכן הבנק ישמיט את הביטוי הזה, עבור השווקים יהיה בכך איתות כי הבנק מתכוון להעלות את הריבית בחודשים הקרובים, והדולר צפוי לזנק. מנגד, אם הבנק ימשיך לשמור על עמימות בכל הנוגע להעלאת הריבית, הדולר צפוי לבצע תיקון, ואולי אפילו תיקון חד.
"ובזירה המקומית, גם כאן הספקולנטים מאבדים מומנטום והכישלון לפרוץ את 4.05 שקלים הוציא את הרוח מהמפרשים. המהלך הבא יהיה תלוי ללא ספק בתוצאות מצד הבנק הפדרלי. ובאשר לבחירות, אנו צפויים בתקופה הקרובה למשא ומתן קואליציוני מתיש ואי ודאות עד להרכבת הממשלה שצפויה להכביד על השקל. ואולם, לפחות בימים הקרובים, תנועת הדולר-שקל תושפע בעיקר מדברי הבנק הפדרלי".
מפריקו נמסר: "בטווח הקצר הדולר עשוי להמשיך בתנועתו בתחום 3.8-4.2 שקלים כאשר להערכתנו אף שפיחות השקל טרם מוצא, הרי שבראיה לטווח ארוך לשקל פוטנציאל התחזקות מרשים. פיחות השקל מזמן רמות שערים המאפשרות לסקטורים החשופים לסיכונים הפיננסים לגדר את עצמם, על רקע רמות הקיצון של מחיר חומרי הגלם הריבית ושערי המטבע הרי שמוטב להקדים ולפעול בניהול הסיכונים ביעילות ובאפקטיביות לצמצום החשיפות הטמונות בשינויי בשער החליפין, בריבית ובמחירי חומרי הגלם".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.