עיריית בת-ים הגישה התנגדות לוועדה המחוזית הנוגעת לתוכנית פינוי בינוי בעיר. ההתנגדות הוגשה על רקע החלטת הוועדה המחוזית לפני כשנה להפחית את מספר הדירות שניתן לבנות בתוכנית מ-600 ל-470. במסגרת ההתנגדות שהוגשה אתמול (ב') מבקשת העירייה להגדיל את שטח הדירות ובמקביל להגדיל את מספר יחידות הדיור בתוכנית ע"י שילוב דיור להשכרה לטווח ארוך. הסיבה העיקרית להתנגדות העירייה היא הגדלת ההיתכנות הכלכלית ליזם כדי שהעירייה תוכל לגבות היטל השבחה בפרויקט.
מדובר בתוכנית המתייחסת לשישה מבני מגורים ישנים ברחוב כצנלסון בעיר הכוללים 104 יחידות דיור ומבנה גן ילדים. על פי התוכנית המקורית ביקש היזם לבנות 600 יחידות דיור חדשות אולם לאחר שהוועדה המחוזית דנה בתוכנית היא קבעה כי יש להפחית את מספר יחידות ב-130 ולאפשר בנייה של 470 יחידות דיור בלבד בחמישה בנייני מגורים חדשים בני 27 קומות מעל חניון תת קרקעי. במקביל כוללת התוכנית מטלות ציבוריות כמו שימור בניין והקמת חניון ציבורי וגן ילדים על ידי העירייה. הוועדה המחוזית קבעה כי על פי דוח כלכלי שהוגש לה מספר יחידות הדיור הנמוך יותר מאפשר היתכנות כלכלית ובמקרה שלא, תוכל העירייה לוותר על היטל ההשבחה בפרויקט.
כאמור, עיריית בת ים סבורה אחרת ולכן הגישה את ההתנגדות לתוכנית. "התוכנית מטילה על העירייה מטלות ציבוריות מצד אחד אך מצד שני הועדה המחוזית אמרה שהעירייה תוותר על היטל ההשבחה", כך מסביר גורי נדלר, סגן מהנדס העיר, "ללא היטל ההשבחה נתקשה לעמוד במטלות התוכנית ולכן הצענו להגדיל את ההיתכנות הכלכלית על ידי הגדלת שטח הדירות.
במקביל, מכיוון שמדובר במיקום מרכזי ובאזור המאופיין כבר היום בריבוי דירות להשכרה, החלטנו גם לבקש מהמחוזית תוספת של 50 יחידות דיור להשכרה ארוכת טווח. לבקשה הזו אין רציונל כלכלי אלא יותר ניצול המצב הקיים לקידום הגדלת היצע הדירות להשכרה בעיר". עוד ציין נדלר כי מכיוון שהתוכנית המקורית שאושרה על ידי הועדה המקומית כללה 600 יחידות דיור, בחינת ההשפעה של תוספת יחידות הדיור להשכרה כבר נבחנה ואושרה על ידה.
יש לציין כי לא מדובר בתוכנית חדשה, והיא קודמה במוסדות התכנון כבר לפני עשור על ידי החברה י. זילברמינץ ובנו במתכונתה המקורית שכללה 600 יחידות דיור. לאחר שהוועדה המחוזית קבעה כי על היזם לצמצם את מספר יחידות הדיור החליטה החברה לפרוש מהפרויקט בשל היתכנות כלכלית נמוכה, למרות שהועדה המחוזית סברה אחרת. בעקבות פרישת החברה, התארגנו בעלי הדירות במתחם מחדש והתקשרו עם חברה אחרת, חברת מעוז דניאל, שנכון להיום מקדמת את התוכנית.